STER Advertentie

FunX Talent 9

Acht kandidaten strijden tegen elkaar om airplay op FunX. Check ze op zondag van 19:00 - 21:00 uur bij FunX met Riza!

Kandidaten

FRNKIE winnaar FunX Talent 9: The Producer Edition

18 June 2017, 19:00 - 21:00 uur

Producer FRNKIE heeft de negende editie van FunX Talent gewonnen! In de finale kreeg hij moordende concurrentie van Roger Davids en ZERODIX.

Check alle highlights van deze aflevering

Roger Davids, FRNKIE en ZeroDix gaan door naar de finale

11 June 2017, 19:00 - 21:00 uur

Voor de halve finale moesten de producers van FunX Talent een goede sample uitzoeken en die verwerken in een nieuwe eigen track. Het jurycommentaar werd geleverd door hitproducers Dopebwoy en Esko. Helaas viel het doek voor Jay Fonseca. Dat betekent dat Roger Davids, FRNKIE en ZeroDix het tegen elkaar op gaan nemen in de finale.

Check alle highlights van deze aflevering

Tweede ronde met ZeroDix, FRNKIE en DNL Beats

04 June 2017, 19:00 - 21:00 uur

Drie getalenteerde producers namen het tegen elkaar op in de tweede ronde. DNL Beats, FRNKIE en ZeroDix kregen de opdracht om een remix in te leveren van een bestaande track.

Check alle highlights van deze aflevering

Tweede ronde met Jay Fonseca en Roger Davids

28 May 2017, 19:00 - 21:00 uur

In de tweede ronde van FunX Talent voor producers kwam Roger Davids met een kindonvriendelijke remix van een oud-Hollands liedje: Iene Miene Mutte. Zijn concurrent Jay Fonseca liet een zomerse remix horen van de Migos-megahit Bad and Boujee, helemaal in afro-sferen. Wegens een computercrash viel producer Ben Jur voortijdig af.

Check alle highlights van deze aflevering

The Pitch met DNL Beats, FRNKIE, Rino Sambo en ZERODIX

21 May 2017, 19:00 - 21:00 uur

Bij FunX Talent namen deze week vier zeer getalenteerde producers het tegen elkaar op in The Pitch. DNL Beats, FRNKIE, Rino Sambo en ZERODIX kregen de opdracht om een productie in te leveren met vocals. Ze mochten zelf beslissen van wie die vocals zijn.

Check alle highlights van deze aflevering

The Pitch met Ben Jur, Cutta Crepe, Jay Fonseca en Roger Davids

14 May 2017, 19:00 - 21:00 uur

De deelnemers voor FunX talent seizoen 9 zijn bekend en dat betekent dat het tijd is voor The Pitch, de battleronde waarin deelnemers hun eigen track laten horen aan hoofdjurylid Dopebwoy en zijn gastjurylid Architrackz. Deze week was het de beurt aan producers Ben Jur, Cutta Crepe, Jay Fonseca en Roger Davids.

Check alle highlights van deze aflevering

Introductieronde B: FRNKIE, Rino Sambo, ZERODIX & DNL Beats

07 May 2017, 19:00 - 21:00 uur

Producers FRNKIE, Rino Sambo, ZERODIX en DNL Beats werden afgelopen zondag door FunX-dj Riza geïntroduceerd tijdens FunX Talent 9. Dit seizoen geeft FunX niet de shine aan rappers of zangers, maar producers krijgen dit seizoen alle aandacht.

Check alle highlights van deze aflevering

Introductieronde A: Ben Jur, Cutta Crepe, Jay Fonseca & Roger Davids

30 April 2017, 19:00 - 21:00 uur

Producers Ben Jur, Cutta Crepe, Jay Fonseca & Roger Davids werden afgelopen zondag door FunX-dj Riza geïntroduceerd tijdens FunX Talent 9. Dit seizoen geeft FunX niet de shine aan rappers of zangers, maar producers krijgen dit seizoen alle aandacht.

Check alle highlights van deze aflevering

FRNKIE

Roger Davids

Roger Davids (26) begon op zijn 15de met muziekproductie. Hij maakt alles wel: trap, afro, dancehall, maar ook jingles en muziek voor trailers. Heeft samengewerkt met Adje, Jayh, maar ook international artiesten zoals Juicy J en Paul Wall. Zijn muzikale inspiratie komt o.a. van Scott Storch, UB40 en vooral reggae muziek. Op zijn bucket list staan samenwerkingen met Ali Campbell (UB40), Pharrell en Scott Storch.

ZERODIX

Jay Fonseca

Jay Fonseca (26) zingt, rapt en produceert ook van alles in Logic. Als artiest is hij vaker bij FunX op bezoek geweest, en nu dus ook als producer bij FunX Talent. Van trapsoul tot dancehall tot edm en zelfs country; Jay draait zijn hand er niet voor om. Ryan Leslie en 6LACK en Kanye West zijn grote muzikale invloeden en helpen hem om zijn doel te bereiken: internationale status. 

DNL Beats

Ben Jur

Benjur (31) produceert in Fruity Loops en Pro Tools en verdient zijn geld met Jingles maken. Op zijn 15de begon hij met rappen, maar hij had geen beats. Dat loste hij op door die gewoon zelf te maken, en dat is nooit gestopt. Benjur heeft net een EP gemaakt met Steen en EZG en is nu bezig voor de Amsterdamse zangeres Nicole Bus. Iedereen weet hem al een tijdje te vinden voor zijn mix-skills: zo heeft hij voor Blauwdruk Bootcamp de track Havenstad, met Kevin geproduceerd en gemixt. Zijn sterke punten zijn soul, hiphop en R&B. Hij laat zich breed inspireren en luistert naar alles: Kendrick Lamar, Raphael Saadiq. Pharrell, Timbaland, maar ook bijvoorbeeld Toto en Slayer. Producers waar hij naar opkijkt zijn: Timbaland, Pharrell, DJ Premier en Rick Rubin. Op de bucket list staat een samenwerking met Anders Paak “hij is echt master.”

Rino Sambo

Cutta Crepe

Rik van der Wouw (18), woont in Almere. Hij is op de middelbare school begonnen met Fruity Loops en later overgestapt naar Logic. Momenteel rondt hij zijn opleiding tot music producer af aan het ROC, en loopt stage als audio engineer bij Ali B (SPEC). Hier heeft hij o.a. samengewerkt met Keizer, Ali B en Ruben Annink. De Dieperhuis EP’s van FunX Talent-winnaar Makkie zijn alle geproduceerd door Cutta Crepe. Na deze deep-house en garage-gerichte producties gaat hij zich nu ook bezighouden met hiphop, pop en future bass. Muzikale inspiratie haalt Cutta Crepe uit producers zoals Zhu, Young Chop en Mike Will Made it (Formation, Black Beatles). Zijn doel: kunnen leven van de muziek, meer toffe samenwerkingen en een groter netwerk. Samenwerkingen met Post Malone, Ares en The Weeknd zou hij niet vervelend vinden.

Dopebwoy

Dit jaar ging je Op En Neer dankzij Dopebwoy, Don Dada bracht je Goeie Vibes en niet één Ballon maar een heleboel voor de Bobbeling Queen. Dopebwoy is de grote naam achter vele tracks en dus ook hét vaste jurylid van FunX Talent 9: Producers Edition!

Soundflow

Producer Soundflow is verantwoordelijk voor één van de opvallendste tracks van Broederliefde, namelijk Kom Dichterbij Me met Jan Smit! Ook is hij de grote naam achter 'Overal' van F1rstman.

Architrackz

Meld je aan als talent!

Naam artiest/band*
Vul je artiest of bandnaam in!

Leeftijd*
Vul je leeftijd in

Spotify
Invalid Input

YouTube
Invalid Input

Wetransfer link
Invalid Input

Instagram
Invalid Input

Contactpersoon*
Vul je naam in!

E-mail*
Please let us know your email address.

Woonplaats
Invalid Input

Telefoonnummer*
Vul je telefoonnummer in!

Vertel iets over jezelf*
Vertel wat meer over jezelf!

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Palestijn (32) met verstandelijke beperking doodgeschoten door Israëlische politie

  • Nationale garde schiet met rubberen kogels en traangas op demonstranten in Minneapolis

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Alle seizoenen van 24 komen naar Netflix

  • Qucee opnieuw vader geworden