STER Advertentie

FunX Talent: Rap 2019

Binnenkort start er weer een nieuw seizoen van FunX Talent! Dit seizoen staat in het teken van de ziekste punchlines, de hardste bars en de engste flow. Welke woordkunstenaar weet de jury te verbazen?

Kandidaten

Buikje wint FunX Talent

01 December 2019, 19:00 - 21:00 uur

FunX Talent: Rap is gewonnen door Buikje! Hij nam het in de finale op tegen Ezzie, Makar en Niva. De opdracht die ze meekregen was om de Mani-track(s) Puur en/of Money Zien op een eigen manier in te vullen, maar wel met een verse van Mani erop, zodat hij live kon meedoen.

Check alle highlights van deze aflevering

Makar scoort bovengemiddeld in halve finale FunX Talent: Rap

24 November 2019, 19:00 - 21:00 uur

In de halve finale van FunX Talent: Rap moesten de rappers deze week een clubtune remixen. Buikje, Ezzie, Makar, Niva, Sebio en Shock Elias namen het op tegen elkaar onder toeziend oog van hoofdjurylid Mani en gastjuryleden Architrackz en Githa Biekman van AT Bookings.

Check alle highlights van deze aflevering

FunX Talent: Rap - Tweede ronde (Groep B)

17 November 2019, 19:00 - 21:00 uur

In de tweede ronde van FunX Talent: Rap moesten Ezzie, Buikje, Shock Elias en Jizzle een rapsessie maken tussen de 32 en 64 bars. De sessies van Groep B werden vervolgens beoordeeld door hoofdjurylid Mani (a.k.a. MocroManiac) en gastjuryleden Marta Belay, labelmanager van Rotterdam Airlines en producer La$$a.

Check alle highlights van deze aflevering

FunX Talent: Rap - Tweede ronde (Groep A)

03 November 2019, 19:00 - 21:00 uur

Er was heel wat vuur aanwezig tijdens deze tweede ronde van FunX Talent: Rap. En ook al werd het de talenten in deze tweede ronde een stukje moeilijker gemaakt, ze kwamen nóg harder dan in de eerste ronde.

Check alle highlights van deze aflevering

FunX Talent: Rap - Eerste ronde (Groep B)

27 October 2019, 19:00 - 21:00 uur

Yes, Yes, Yes: de volgende ronde van FunX Talent: Rap is back! Eerder lieten de eerste vier zien wat ze in huis hebben, nu is het de beurt aan de volgende: Shock Elias, Buikje, Jizzle en Ezzie. Het belooft een hete sessie te worden!

Check alle highlights van deze aflevering

FunX Talent: Rap - Eerste Ronde (Groep A)

20 October 2019, 19:00 - 21:00 uur

FunX Talent is back! In de eerste FunX Talent: Rap nemen acht aspirerende rappers het tegen elkaar op. Zondag liet de eerste groep alvast zien wat ze in huis hebben: Sebio, Makar, Rich Yorke en NIVA. Hun opdracht? Een eigen track performen. Hoofdjurylid Mani, die je ook kunt kennen als MocroManiac, was weer in the house en werd bijgestaan door gastjuryleden Djezja en Tim Thòt (CTM).

Check alle highlights van deze aflevering

Niva

De 18-jarige Melissa, a.k.a Niva, komt uit Groningen. Ze houdt zich al haar hele leven lang bezig met muziek, maar na het overlijden van haar stiefvader - die zelf ook muziek maakte - is ze serieuzer geworden. Wat je van haar kunt verwachten: échte rap en keiharde barz. 

"Ik wil mezelf kunnen verplaatsen in mensen, maar ook dat mensen zich verplaatsten in mij. Elke line die je van mij hoort is puur Niva."

Makar

Makar Barsegjan, 21 jaar, komt België vertegenwoordigen in FunX Talent. De afgelopen jaren maakte hij allerlei grappige sketches en vines. Toen hij een keer voor de grap een mumble rapper nadeed, bleek dat toch wel lekker te klinken. Veel mensen vroegen naar meer en zo is het balletje gaan rollen. Zijn stijl? Een beetje gangster, een beetje Michael Jackson en een beetje Maluma. 

"Ik wil iets legendarisch achterlaten dat voor altijd kan blijven voortleven en volgende generaties zal inspireren."

Buikje

De 19-jarige Soufel, artiestennaam: Buikje, is 19 jaar en komt uit Almelo. Anderhalf jaar geleden begon hij met rappen. "We gingen met de ramadan na de iftar altijd chillen met de boys en toen begonnen we een klein beetje met freestylen." Hij kwam erachter dat hij er goed in was en begon later ook met teksten schrijven.

"Ik ben niet op mijn mond gevallen als het gaat om rap. Ik rap alles wat ik wil, dus ik zou mijn rapstijl beschrijven als: 'rauw' en 'straat'."

Ezzie

De 23-jarige Ezra uit Amsterdam Zeeburg/Oost draagt de artiestennaam Ezzie. In groep vijf was hij al bezig met rap, hij trad toen op voor zijn klas met Ik Ben Je Zat van Ali B. Zijn teksten, die hij omschrijft als 'uniek' en 'eerlijk' gaan vaak over de dingen die hij mee heeft gemaakt. 

"Ik deed ooit auditie voor Jiggy Dje op de HBA, toen ik 18 was. Ik faalde en hij zei me dat ik ‘echt een keer mee moest doen aan een talentenjacht ofzo.’ Nu 5 jaar later neem ik revanche."

Sebio

Sebio James is 25 jaar en komt uit Delfshaven in Rotterdam. Drie jaar geleden begon hij, na jarenlang beats te hebben gemaakt, met het schrijven van hooks op eigen producties. Later volgden ook complete tracks. Zijn muziekstijl is simpel, catchy en speels, maar doordacht

"Ik haal mijn inspiratie met name uit producers en producties."

Shock Elias

De 28-jarige Donovan Enver, met de artiestennaam Shock Elias, is 28 jaar en woont in Amsterdam-West. Bij hem thuis werd vroeger veel rapmuziek gedraaid en zo ontstond zijn liefde voor de muziek. Op zijn twaalfde begon hij met rappen en deed hij freestylebattles met jongens uit de buurt. Zijn doel is om met zijn muziek jongeren te motiveren en te laten zien dat er meer in het leven is dan geld, fame, vrouwen en naar de club  gaan.

"Jay-Z is voor mij een inspiratiebron, omdat hij laat zien dat het niet alleen belangrijk is om een goede artiest te zijn, maar om groter te denken en te dromen."

Jizzle

De 26-jarige Jordi uit Capelle aan den Ijssel, beter bekend als Jizzle, noemt zichzelf een 'creatieve duizendpoot'. Muziek is er bij hem thuis met de paplepel ingegoten. Ook in zijn buurt leefde hiphop enorm. Op zijn 12e begon hij zelf met het schrijven van teksten. Het bleek een goede manier om zijn gevoelens te uiten. Na jaren anderen te hebben geholpen in de muziekwereld, wil hij nu voor zijn eigen carrière gaan.

"Ik hoef niet de beste te zijn, maar zal altijd strijden om de beste versie van mezelf te zijn."

Rich Yorke

Rich Yorke (heet eigenlijk Richard) is 25 jaar en komt uit Kraaienest, in Amsterdam Zuid-Oost. Hij vond het in eerste instantie leuk om te improviseren op een beat, maar begon later ook met het opnemen va muziek, omdat hij "het niveau van muziek in Nederland niet kon waarderen".

"Wat zou het tof zijn als ik kon leven van mijn hobby."

Solomon Kifle

Solomon Kifle zorgde er eerst voor dat artiesten van Rotterdam Airlines zoals Sevn Alias en Jairzinho vol Gass de linkerbaan konden blijven pakken. Tegenwoordig is hij A&R bij Top Notch.

Mani

Fresku

Architrackz

Githa Biekman

Githa Biekman is Artist Manager en Bookings Agent bij AT Bookings.

Meld je aan als talent!

Naam artiest/band*
Vul je artiest of bandnaam in!

Leeftijd*
Vul je leeftijd in

Spotify
Invalid Input

YouTube
Invalid Input

Wetransfer link
Invalid Input

Instagram
Invalid Input

Contactpersoon*
Vul je naam in!

E-mail*
Please let us know your email address.

Woonplaats
Invalid Input

Telefoonnummer*
Vul je telefoonnummer in!

Vertel iets over jezelf*
Vertel wat meer over jezelf!

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Black Out Tuesday: muziekindustrie blijft een dag stil

  • Demonstranten vanmiddag de straat op in Amsterdam voor vreedzaam protest

  • Truck rijdt in op demonstranten in Minneapolis

  • In deze steden vonden er naast Amsterdam ook demonstraties plaats

  • Palestijn (32) met verstandelijke beperking doodgeschoten door Israëlische politie