STER Advertentie
STER Advertentie

Shay vraagt politici om naar het FunX-debat te komen

Donderdag 2 februari 2017 - 18:24 uur

|

Door:

Elize

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op 15 maart kunnen we weer naar de stembussen. Maar veel mensen hebben nog geen keuze gemaakt op wie ze gaan stemmen. Op 8 maart organiseert FunX daarom een jongerendebat. De uitnodigingen zijn naar verschillende lijsttrekkers verstuurd, maar nog niet iedereen heeft gereageerd. Hoog tijd dus om even verhaal te gaan halen. Shay ging naar het Binnenhof om te vragen waarom er nog geen officiële toezeggingen gedaan zijn.

debat

Shay vraagt Alexander Pechtold (D66) en Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff (VVD) wat er moet gebeuren om de grote partijen naar het debat te trekken. En ze vraagt ook of ze er meteen hun agenda even bij willen pakken. 

aanwezig

Gelukkig zijn er ook lijsttrekkers die wel toegezegd hebben om te komen. Jesse Klaver (GroenLinks) en Tunahan Kuzu (DENK) zijn aanwezig. Zij leggen Shay uit waarom de andere lijsttrekkers volgens hen nog niet toegezegd hebben.

Wilders

Shay slaat natuurlijk ook Geert Wilders (PVV) niet over, maar het is niet makkelijk om hem een paar vragen te kunnen stellen. Na wat tips van journalist Rutger Castricum, lukt het dan eindelijk. Ze vraagt Wilders of hij de stem van jongeren belangrijk vindt en hoe belangrijk het voor hem is om aanwezig te zijn bij een lijsttrekkersdebat.

 

 

 

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

  • Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan