STER Advertentie
STER Advertentie

FunX Homies: "Als ik jou was, had ik mijn handen doorgesneden. Yalla."

Donderdag 31 augustus 2017 - 15:55 uur

|

Door:

Kavita

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De struggles van het leven. Het is iets wat zowel de Syrische vluchteling Layth (17) als de Rotterdamse Linzey (18) met elkaar gemeen hebben. Hoewel ze veel tegenslagen hebben gekend, proberen ze toch iets van hun leven te maken.

In de eerste aflevering van de online serie FunX Homies worden Layth en Linzey gekoppeld om meer van elkaars leven te weten te komen. Layth loopt een dagje mee in het leven van Linzey en komt erachter dat ze als 18-jarig meisje niet bij haar ouders woont, maar een eigen kamer heeft en begeleid wordt bij het zelfstandig wonen. Iets wat in Syrië ondenkbaar is.

een trofee

Als Layth ontdekt dat ze ook nog eens in een gesloten instelling heeft gewoond, is hij helemaal stomverbaasd. "Als ik jou was, had ik mijn handen doorgesneden. Yalla." 

Linzey heeft geleerd van haar fouten en kijkt nu alleen nog maar vooruit. Juist daarom leert ze Layth dat je lichaam een trofee is en niet iets om in te snijden.

Eerlijke kans

Linzey vindt het jammer dat vluchtelingen altijd zo negatief in het nieuws komen. Volgens haar verdient iedereen een eerlijke kans. De wijze les van deze dag:

"Vluchtelingen komen altijd slecht in het nieuws. Laat ze ook hun verhaal doen. Luister naar ze. Toon je interesse. Geef iedereen een kans om ze te leren kennen." 

Wat vond je van de eerste aflevering van FunX Homies?

Populair op FunX.nl

  • 404 - Pagina niet gevonden

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Amber en Arda van Temptation Island verwachten kindje

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"