STER Advertentie
STER Advertentie

Morad & Shay's slavernij-quiz: Dit wil Nederland niet dat jij weet

Woensdag 13 september 2017 - 18:00 uur

|

Door:

Ginette

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De compacte versie van het boek Roofstaat is uit, waarin de zwarte bladzijden uit de Nederlandse geschiedenis worden onthuld. In de Nederlandse schoolboeken wordt de Gouden Eeuw uitgebreid beschreven, maar de slavenhandel blijft grotendeels onbesproken. Is dit gruwelijke deel van de geschiedenis eigenlijk wel bekend bij de jeugd? Morad en Shay gaan de straat op om de kennis over het slavernijverleden te testen.

Wat weet jij?

De twee radio-dj's spelen een quiz om de kennis van de jeugd te testen. Michiel de Ruyter is bekend als 'zeeheld', maar welk deel van zijn CV is er uitgewist? Trouwde hij met een slaaf, doodde hij zijn gevangenen op zee of hield hij slavernij in stand? En weten de Amsterdammers waar het slavernijmonument staat? En hoeveel hebben de Nederlanders eigenlijk verdiend aan de dwangarbeid van Javanen?

Populair op FunX.nl

  • Lukaku reageert met foto op kritiek over gewicht: 'Not bad for a fat boy'

  • Tyra Banks helpt opkomend model met onverwachte fotoshoot langs de weg

  • Idris Elba stikt bijna in te pittige kippenvleugel en wordt viral meme

  • Toeristen gearresteerd in SardiniĆ« na meesmokkelen van 40 kilo zand

  • Zeker 63 doden en 182 gewonden bij aanslag op bruiloft in Kabul

  • Deze man (55) gaat viral met zijn karaokesessies van allerlei hiphoptracks

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.videos.34350-morad-shay-s-slavernij-quiz-dit-wil-nederland-niet-dat-jij-weet"}