STER Advertentie
STER Advertentie

Worstelaar Adam: "Mijn moeder zegt dat ze een betere sporter was dan ik"

Vrijdag 19 januari 2018 - 16:00 uur

|

Door:

Samantha

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 19-jarige Adam doet niets liever dan worstelen en doet het nu ongeveer vier jaar. Het begon ooit met turnen en boksen, maar hij is er inmiddels echt over uit: worstelen is zijn passie. Elke week reist Adam naar Duitsland om mee te doen aan worstelcompetities. En hij heeft grote plannen voor 2018, namelijk prijzen winnen binnen het MMA. Reporter Laila Khatiri zocht hem op in Utrecht.

LIEFDE

Adam was vijftien jaar toen hij het worstelen echt leerde kennen en dat heeft hij nooit meer losgelaten. "Het gooien, de grepen en alles wat je zag, was gewoon leuk. Je hebt er lichaamscontrole voor nodig en wordt er supersterk van, omdat je vanaf je enkel tot je hoofd alles traint." 

Kunnen leven van de sport is waar Adam graag naartoe wil werken. 

"Je hebt een visie en een doel. Ik ben niet iemand die het als een hobby doet, maar ik wil er echt van kunnen leven. Het is niet alsof het geld me niet boeit, want ik wil voor mijn familie en de mensen om me heen kunnen zorgen. Het is een last die ik nu al op mijn schouders draag. Mijn moeder gaat al sinds ik drie ben mee naar elke sport en steekt er zoveel bloed, zweet en tranen in. Ik moet met iets terugkomen."

LESGEVEN

Naast zijn eigen carrière, geeft Adam ook les aan kinderen. En daar zit heel veel liefde in. "Het gevoel dat ik krijg als ik hier binnen kom, is magisch. Ze gaan lekker worstelen en leren altijd iets nieuws. Ik heb altijd een verassing voor hen, want ik zeg nooit van te voren wat we gaan doen. Als ze het goed doen en de techniek kennen, word ik echt gelukkig." Hij geniet van de glimlachende kids.

MAMA

De vrolijke worstelaar krijgt bij het lesgeven vaak hulp van zijn moeder. Ondanks dat ze vroeger erg atletisch was, heeft zij van sport nooit echt iets kunnen maken. "Het was een andere tijd en ze was voornamelijk in de keuken bezig. Ze was heel atletisch, zelfs beter dan ik zegt ze soms." Zijn moeder is een grote steun voor hem. Ze is aanwezig bij elke wedstrijd, maar als het in een ver land is, dan blijft ze liever thuis. Natuurlijk belt ze hem dan wel vaak om te vragen hoe het gaat. En daar doet hij het voor.

"Als ik een medaille pak, dan pakken we die samen. Ze is heel kritisch, vooral als het wat minder gaat, maar ze is mijn alles. Door mij komt haar droom uit en dat gevoel is prachtig."

Populair op FunX.nl

  • 404 - Pagina niet gevonden

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Amber en Arda van Temptation Island verwachten kindje

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"