STER Advertentie
STER Advertentie

Tabitha over haar carrière: van wc's schrobben tot optreden in Paradiso

Zaterdag 1 juni 2019 - 13:10 uur

|

Door:

Elize

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tabitha stond vrijdag in de uitverkochte grote zaal van Paradiso. FunX volgde de zangeres in aanloop naar dit evenement en sprak haar over de weg naar succes die ze de afgelopen jaren heeft afgelegd.

"Ik heb altijd geïnvesteerd in mezelf. Elk baantje dat ik heb gehad, elke wc die ik heb geschrobd, elke shisabar waar ik shisa's heb gemaakt."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Producers

Tabitha was 17 toen ze naar de Popacademie ging. In haar ogen was het de enige manier om een diploma te halen: "Ik dacht: f*ck it, niet geschoten is altijd mis." Na een tijdje vertrok ze naar Los Angeles om aan haar muziek te werken. "Ik dacht: als ik daar ben, dan word ik gelukkig, want dat is hetgeen waar ik van gedroomd had." Maar Tabitha's dromen kwamen niet uit. "Het is allemaal lucht met glitters," vertelt Tabitha over de werkwijze in L.A.

"Een producer maakte duidelijk dat ik niet zijn producties kon gebruiken als ik niet wat van mezelf weg zou geven aan hem. Ja, dan merk je van: dit is hoe het hier werkt. En dat mensen dat ook doen... Dan heb je aan mij de verkeerde. Toen zei ik: stik jij lekker in je waardeloze producties."

Gelukkig

Inmiddels is Tabitha helemaal gelukkig hier in Nederland: "Dan ben je toch de hele wereld over geweest om te weten dat het in je eigen land zo slecht nog niet is. Het hoeft niet altijd bigger en better." 

Het plaatje

 

Tabitha ziet zichzelf als iemand die deuren intrapt. Niet alleen voor vrouwelijke artiesten, maar voor de hele urban scene. Volgens haar zijn er een aantal artiesten die gewoon geen kans krijgen. "Misschien past het dan niet bij het Hilversum-plaatje. Het blond met blauwe ogen plaatje." Zo vindt ze het ook heel raar dat haar naam soms niet genoemd wordt bij de track Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam. "Dan staat er alleen Kriss Kross Amsterdam en Maan en dan denk ik: nou, ik had beter in mijn nest kunnen blijven, want blijkbaar was ik er niet bij."

FMA

Op 11 juni vinden de FunX Music Awards in de Paradiso weer plaats! Tabitha is ook genomineerd voor een award in de categorie Female Artist Of The Year. Check hier wie er nog meer is genomineerd en stem!

Populair op FunX.nl

  • Er komt een vervolg op de omstreden erotische Netflix-hit '365 Days'

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan

  • Mia Khalifa blij met miljoen handtekeningen om pornovideo's te verwijderen

  • Pamela (23) geeft Frans: "Als docent heb je niet per se een slecht salaris"

  • Amsterdamse gemeenteraad wil Keti Koti nationale feestdag maken

  • Broadway-acteur koopt door slaven gebouwd landhuis "om met liefde te vullen"