STER Advertentie
STER Advertentie

El Jebli werkte naast zijn voetbalcarrière gewoon bij supermarkt: "Die tijd was mooi"

Donderdag 6 juni 2019 - 21:36 uur

|

Door:

Elize

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Youssef el Jebli belandde als jonge tiener bijna op het slechte pad, maar kwam net op tijd tot het besef dat hij beter een ander pad kon bewandelen. Inmiddels speelt de 26-jarige voetballer al vier jaar bij De Graafschap. En daar heeft hij het goed naar zijn zin, vertelt El Jebli in een nieuwe aflevering van Het Pleintje Van.

Passie

El Jebli groeide op in Utrecht. Als kind was hij niet van de voetbalpleintjes- en veldjes weg te slaan. "Als er een wedstrijd afgelast werd door regen of zo, werd ik helemaal gek", vertelt hij. "Dan ging ik maar zelf buiten in de regen spelen."

Veranderd

In zijn jeugd was Youssef niet altijd de makkelijkste:"Ik was stout, heel stout. Ik deed veel verkeerde dingen." Op zijn zestiende maakt hij daarom een belangrijke beslissing die zijn leven verandert. Hij besluit zich toe te wijden aan het geloof. "Stap voor stap praktiseren. Daardoor ben ik echt rustig geworden."

succes

Hij werd in het seizoen 2014/15 door FC Lienden overgenomen van USV Hercules. Niet veel later wordt hij gescout door een andere club, namelijk De Graafschap. "Eerlijk gezegd had ik nog nooit van de club gehoord. Doetinchem kende ik ook niet, want ik ging bijna nooit Utrecht uit." Toen hij bij de club op gesprek ging, voelde hij meteen de liefde. "Toen dacht ik: het is me echt gelukt."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Supermarkt

Het succesgevoel werd bij El Jebli al helemaal versterkt toen de club promoveerde naar de Eredivisie. Op dat moment werkte hij zelf namelijk nog gewoon bij de supermarkt. "De mensen vroegen aan mij: Yous, je bent Eredivisiespeler, wat doe je nog hier?' En ik zei: 'Ja, ik ben gewoon mezelf. Ik maak gewoon mijn ding af." Het is een tijd waar hij nog steeds met veel plezier op terugkijkt.

"Ik zeg je eerlijk, die tijd was mooi. Iedereen werkte daar: Turken, Marokkanen, Nederlanders. Ik had contact met iedereen. Ook met oudere mensen. Ze waren ook altijd bezig met mij, dan zeiden ze: 'Hé Yous, je stond in de krant, je had gescoord', dat was wel mooi. Het was een soort familieband."

Respect

Youssef heeft zichzelf ontpopt tot een echte publiekslieveling bij De Graafschap. Zelf heeft hij ook veel respect voor de supporters, die ook wel 'de Superboeren' genoemd worden: "De supporters staan elke wedstrijd met een spandoek, ze staan 90 minuten achter ons. Ook al verliezen we met 5-0."  

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • OM: 'JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

  • Opnieuw een grote tegenslag voor Rumag

  • Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder

  • Memphis Depay onder vuur na foto met leeuwenwelpje