STER Advertentie
STER Advertentie

Tiffany Calver over mentale gezondheid en vrouwen in de hiphop

Dinsdag 13 augustus 2019 - 20:45 uur

|

Door:

Milou

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een van de weinige dames op de Appelsap line-up was de Britse Tiffany Calver.  Deze dj presenteert BBC Radio 1's wekelijkse hiphopshow en probeert daarmee internationale muziek naar de UK te brengen. Zo ook Nederlandse hiphop: "Nederlandse rap doet het goed in de clubs voor de underground hiphopscene."  

Vrouwen in de game

Met Ouassima kletste ze over vrouwen in de hiphopscene, die er wat haar betreft zeker meer mogen zijn. Ze ziet het als een wereldwijd 'probleem': "Ik denk dat vrouwen heel geleidelijk en langzaam steeds meer worden opgenomen in de scene. [...] We moeten blijven pushen, dan krijgen we onze shine wel!"

Open over mentale gezondheid

Tiffany vertelde ook dat ze last heeft gehad van mentale issues, iets waar ze altijd heel open over is geweest. "Mensen begrijpen niet hoe het is voor een artiest wanneer zij naar huis gaan. Ze zijn eenzaam en hebben al die adrenaline. Soms is het moeilijk om dit leven te verwerken." Volgens Tiffany moeten er dan ook meer plekken komen waar hier open over gesproken kan worden.

"Ik ben dit jaar een van de grootste radioshows van het land gaan presenteren en ik ging op tour met Drake. Mijn leven veranderde ineens en natuurlijk was ik daar mentaal niet op voorbereid."

Populair op FunX.nl

  • Vrouw wil scheiden omdat echtgenoot te veel van haar houdt

  • Doden en gewonden bij concert van Algerijnse rapper Soolking

  • 'Man overleden na mogelijke mishandeling in speeltuin'

  • 'Geslacht van kindje Chris Brown en Ammika Harris bekend'

  • Releasedatum van Black Panther 2 is bekend!

  • Eerste beelden Breaking Bad-film die binnenkort op Netflix verschijnt

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.videos.43167-tiffany-calver-over-mentale-gezondheid-en-vrouwen-in-de-hiphop"}