STER Advertentie
STER Advertentie

Ta Joela oprecht over geloof, een bijna-doodervaring en z'n enorme liefde voor zijn familie

Donderdag 10 oktober 2019 - 22:09 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De meeste mensen kennen Ta Joela als een drukke clown uit hilarische YouTube-video's, maar in de FunX-serie Instagram vs Reality leert Ouassima zijn andere kant kennen. De echte Joël komt naar eigen zeggen uit een traditioneel Afrikaans gezin. In een omgeving waar een diploma, de kerk en trouwen voorop staan, wist hij zijn eigen pad te kiezen. Het bleek een pad met fraude, een bijna-doodervaring en een confrontatie met het boze oog, maar uiteindelijk is alles goedgekomen.

Ruzie om niets

De komische Ta Joela die wij kennen van YouTube is een echte familieman. Hij zou ver gaan voor zijn familie doen en kan ook uren genieten van de gekke acties van zijn broertjes. Toch leed Joël ooit een leven dat niet bepaald zou gelden als het goede voorbeeld voor de jonkies uit het gezin: "Ik had altijd ruzie om niets. Mensen die niet uit de buurt kwamen en langs fietsten, kregen klappen." De presentator wist dat het niet zo verder kon en begon zich daarom te isoleren van zijn vrienden door zich meer op het maken van filmpjes te richten: "Ik was daardoor minder buiten, maar ik kon het niet ontlopen."

Fraude

Ta Joela vertelde Ouassima dat zijn moeder hem ooit vertelde dat ze geen politie aan de deur wilde, hem niet wilde begraven en dat hij daarom goed moest nadenken wat hij deed. Ondanks dat advies, werden de ruzies en ongein erger en speelde fraude uiteindelijk zelfs een rol in het leven van de bekende influencer: "De eerste keer wil je niet meedoen, maar dan zie je hoe snel ze terug zijn met geld en met vrienden naar de lounge kunnen. Kijk hoe zij er dan bijlopen en hoe jij er bijloopt. Dan denk je: laat ik ook voor een keertje meegaan. Je denkt totaal niet aan wat je kan veroorzaken. Jouw leven gaat er beter op worden, maar die van een ander slechter."

Bijgeloof

Wat maar weinig mensen weten, is dat Ta Joela enorm bijgelovig is. Dat bleek toen Ouassima hem in Instagram vs Reality vroeg naar zijn meest gelikete foto. Hij zei: "Die foto heb ik verwijderd, dat was van mijn auto." De foto van Joël had meer dan 20.000 likes, maar kort nadat hij dat bericht plaatste, kreeg hij een ongeluk: "Ik geloof best wel in het boze oog als mensen je iets sterk misgunnen, dan kan er iets gebeuren. Ik heb niet het gevoel dat ik nu moet plaatsen dat ik een nieuwe dit of een nieuwe dat heb, want een auto is belangrijk weetje!"

Geloof en beschermengelen

Naast bijgeloof is het geloof ook enorm belangrijk voor Ta Joela, maar ook iets heel persoonlijks dat hij niet graag deelt. Hij post er bewust weinig over: "Geloof hou ik bij mezelf. Als ik daarover ga posten, dan vind ik dat ik me aan bepaalde dingen moet houden, maar ik ben geen engel." Dat geloof is belangrijk voor Ta Joela, omdat hij na een bijna-doodervaring besefte dat hij een beschermengel had: "Ik heb situaties gehad, waardoor ik hier niet meer had kunnen zijn. Ik had ooit ruzie met iemand, hij haalde wat tevoorschijn, haalde de trekker over en het wapen liep vast. Dat besefte ik toen nog niet, maar als het fout ging, dan was ik er nu zeker niet."

Van onzeker naar superfris

Ta Joela was ooit een enorm onzeker jongetje, maar inmiddels is het 180 graden omgedraaid: "Vroeger had ik broeken met scheuren, omdat ze te groot waren. Daardoor werd ik onzeker, maar uiteindelijk zat het tussen mijn oren. Ik ben echt superfris. Ik ben nu niet meer onzeker, maar ik denk dat ik te veel trots ben."

Gesloten in relaties

Met relaties heeft Jöel overigens wel moeite. Hij is naar eigen zeggen zelfs best gesloten. Dat is volgens hem begonnen op zijn zestiende. Toen hij ontdekte dat een vriendin, die zelfs bij hem thuis was geweest, ouders had die het misschien niet zo op donkere jongens hadden. Dat was dus snel voorbij voor hem en toen begon een periode van gekkigheid: "Daarna ga je gekkigheid uithalen met vrouwen totdat je uitgespeeld bent. Ik heb geen relatie, maar ik heb wel complicaties. Ik probeer mij open te stellen, maar er komen te veel dingen terug uit het verleden waardoor ik "nee" zeg. Dan komt weer die beschermlaag. De zieke geest."

De echte Ta Joela

Ta Joela komt van ver, maar doe er sindsdien alles aan om positiviteit te verspreiden. Zelfs op zijn donkerste dagen, probeert hij voor verlichting te zorgen bij zijn volgers. Dan zie je de andere kant van de YouTuber, die Ouassima ook in Instagram vs Reality heeft getoond.

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • Halima beschuldigt uitzendbureau van discriminatie: "Voor mij was hij niet beschikbaar, maar voor Tessa wel"

  • OM: 'JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

  • Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccin

  • Stel in India noemt pasgeboren tweeling Corona en Covid