STER Advertentie
STER Advertentie

Gevaarlijke biloperatie in Santo Domingo voor Melissa in 'A Body To Die For?' Afl. 1

Donderdag 9 januari 2020 - 19:00 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de nieuwe vierdelige documentaireserie A Body To Die For? onderzoekt FunX-reporter Laila Khatiri de BBL-ingreep, ofwel de Brazilian Butt Lift. Ze vraagt zich af wie de vrouwen zijn die de ingreep ondergaan en wat hun beweegredenen zijn. In de eerste aflevering reist Laila mee met de 22-jarige Melissa die haar buik en billen in de Dominicaanse Republiek gaat laten doen bij een arts met een zeer omstreden reputatie.

Buitenland

De BBL-behandeling is in Nederland nogal duur en de regelgeving is streng. Daarom reizen steeds meer vrouwen af naar het buitenland om daar een slanke taille, grote billen en brede heupen te fixen. In landen als Turkije, Brazilië of de Dominicaanse Republiek laten de jonge vrouwen aan zichzelf sleutelen, zelfs als er serieuze gezondheidsrisico's zijn. In de serie onderzoekt FunX waarom vrouwen zo graag een ‘Kardashian body’ willen. Ook komen begeleiders aan het woord die de populaire groepsreizen organiseren.

Melissa en de poppendoder

In A Body To Die For? zien we hoe Melissa met een groepsreis naar de Dominicaanse Republiek gaat om bij de omstreden arts Hector Cabral een cosmetische ingreep aan haar buik en billen te laten doen. Deze dokter heeft de bijnaam 'The King', maar kwam ook negatief in het nieuws nadat een familielid van Cardi B bij hem op de operatietafel overleed. Zelfs de reisleider van Melissa waarschuwde haar voor zijn reputatie: "Ik heb geen idee hoeveel doden hij op zijn naam heeft, maar het is wel een lijst. Ze noemen hem de poppenmaker en de poppendoder."

"Mijn leven op het spel gezet"

Ondanks de beruchte reputatie van arts Cabral nam Melissa toch de gok voor een nieuwe body: "Ik was niet tevreden met mijn lichaam en ja: ik heb mijn leven ervoor op het spel gezet. Bij mij heeft het inderdaad goed uitgepakt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn," zegt Melissa na de operatie. Plastisch chirurg Maarten Doornaert licht toe: "BBL is een van de gevaarlijkste cosmetische ingrepen met soms zelfs dodelijke gevolgen."

Bang voor de dood van Melissa

Laila vertelde donderdagmiddag bij Giorgio en Vanessa in Turn Up! dat ze angstige momenten beleefde tijdens de reis: "Ik was best wel bang dat Melissa dood zou gaan." De documentairemaakster van FunX kreeg uiteindelijk ook de arts te spreken die meerdere doden op zijn geweten heeft. Dat ging echter per toeval: "Melissa had iemand nodig die haar kon helpen vertalen tijdens het consult", vertelde Laila bij FunX. "Toevallig had ik iemand bij me die Spaans sprak en we vroegen de arts ter plekke of we dat gesprek mochten filmen. Ik heb de vragen die ik wilde stellen, kunnen stellen en dat is echt heel bijzonder."

Nieuwe afleveringen: A Body To Die For?

De volgende afleveringen van A Body To Die For? verschijnen donderdag 16 januari, donderdag 23 januari en donderdag 30 januari om 19:00 uur op het YouTube-kanaal van FunX.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • Reizigers uit Marokko kunnen Nederland niet in vanaf donderdag

  • Mia Khalifa veilt 'beruchte' bril om geboorteland Libanon te steunen

  • Ophef: Trolls-pop maakt 'seksueel geluid' bij indrukken 'vagina-knop'

  • Nomineer nu je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards!

  • EOTB-Yasmine deelt heftige beelden na zware mishandeling