STER Advertentie
STER Advertentie

Kimberly: "Voor 10 euro de hele week eten halen" - #OpJeMonnie Afl. 2

Donderdag 6 februari 2020 - 19:00 uur

|

Door:

Freek

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De schuldenproblematiek in Nederland is real: een op de vijf jongeren heeft problematische schulden. Hoe is het om daarmee te leven? En hoe kom je weer uit de problemen? FunX-reporter Jeansen weet er alles van. Hij zat zelf diep in de shit toen zijn schulden door verhogingen steeds hoger opliepen. In de nieuwe vierdelige FunX-serie #OpJeMonnie gaat hij langs bij verschillende FunX-luisteraars met schulden. Samen met een co-host helpt Jeansen die jongeren een stapje in de goede richting te zetten.

Schuld van 8000 euro

In de tweede aflevering gaat Jeansen langs bij Kimberly in Nijmegen. Zij werd erg laks met het betalen van haar rekeningen en die begonnen zich op te stapelen. Toen ze op haar 18de haar vaders huis kreeg had ze opeens heel veel vrijheid op jonge leeftijd. Voor ze het wist raakte ze verslaafd aan ecstasy en speed. Ondertussen werden de stapels met rekeningen alleen maar hoger. 

Lees ook: Jeansens schuld van 60.000 euro zorgt voor angst, maar hij blijft strijden

Kantelpunt

Het moment waarop alles veranderde kwam heel hard aan: “Ik heb een hele zware bad trip gehad. Ik had geen zin meer, dat ik bovenaan het kanaal stond en dacht: ik spring erin. Toen ben ik onder invloed van drugs naar Iriszorg gelopen”, vertelt Kimberly. Als oplossing voor haar geldproblemen at ze vaak bij haar opa en oma en deed ze boodschappen voor 10 euro per week. 

Vaste baan

Inmiddels heeft Kimberly een vaste baan waar ze op haar fiets naartoe kan. Ze had een hele mooie fiets die helaas gejat is. Om herhaling te voorkomen zegt Kimberly:  “Ik heb 50 euro aangevraagd en een fiets gekocht die niemand wil jatten”. Het was geen hele mooie fiets en dat zagen Jeansen en FunX-host Vanessa ook, dus hadden zij een hele mooie verrassing voor Kimberly. 

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Rutte: Strengere regels voor horeca door opmars virus

  • Gemeentes roepen op: kom níet naar het strand

  • Ruim anderhalve ton opgehaald voor Poolse man die omkwam bij reddingsactie

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel