STER Advertentie
STER Advertentie

Make-up artist Jaysira en haar volgers helpen eenzame opa's en oma's met fruitmand + telefoonnummer

Donderdag 9 april 2020 - 20:35 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er is een tijd van feesten, fashion en fleekyness, maar ook een tijd van anderen helpen. Make-up artist Jaysira zet daarom haar netwerk op Instagram en Snapchat in om eenzame opa's en oma's te helpen. Samen met haar volgers maakt ze fruitmandjes. Daarin stoppen ze niet alleen fruit, maar ook een telefoonnummer die ouderen in verzorgingstehuizen kunnen bellen als ze behoefte hebben aan een gesprek.

"Als eenzaamheid het probleem is, wat is dan de moeite om je nummer te geven aan een ouder persoon om af en toe even te spreken over het weer? Soms geven we een fruitmand en dan barsten ze uit in tranen. Dan zie je waar je het voor doet. Juist mensen die het beter hebben in deze tijd, moeten mensen helpen die het minder hebben."

Fruitmandjes afleveren

Door de coronacrisis kan Jaysira haar vak niet meer uitoefenen, maar daardoor heeft ze dus wel genoeg tijd om oude mensen blij te maken. Ze vraagt iedere ochtend wie haar kan helpen met inpakken en tot nu toe gaat dat goed met haar eigen netwerk. Vervolgens levert ze de fruitmandjes spontaan af bij verzorgingstehuizen, maar de opa's en oma's kan ze helaas niet altijd zien door de strenge veiligheidsmaatregelen.

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie

  • De historische SpaceX-vlucht is vanavond met het blote oog te zien in Nederland

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Archie zat 36 jaar onterecht vast en blaast nu 'America's Got Talent' omver