STER Advertentie
STER Advertentie

Hoe tolerant is Nederland als het gaat om de LHBTI + community?

Vrijdag 31 juli 2020 - 14:18 uur

|

Door:

Thijn

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deze week is het Pride-week in Nederland en wordt er stilgestaan bij de levens van de LHBTI-gemeenschap in Nederland. Sommige mensen vragen zich weleens af of dat nodig, aangezien Nederland 'toch heel tolerant is'? Is dat eigenlijk wel zo? FunX ging de straat op en vroeg verschillende mensen hoe zij over het onderwerpen denken. Daaruit blijkt dat er nog altijd veel verschillende opvattingen zijn...

Tolerantie

Is Nederland tolerant? "Ik denk dat er nog heel veel winst te behalen is. We roepen dat we zo tolerant zijn, maar volgens mij valt dat mee. Zoveel mensen uit die community zeggen dat het niet zo is, dus dan moeten we er wat aan doen!", stelt iemand.

Homogeweld

Veel mensen op straat staan positief tegenover de gemeenschap, maar toch zijn er ook andere geluiden. Wanneer het gaat over homogeweld zegt een voorbijganger bijvoorbeeld: "Ik snap sommige mensen wel dat ze 'zulke' mannen aanvallen. Als mannen hand in hand lopen en ze lopen langs een groepje mensen die daar niet gediend van zijn, dan gaan ze expres dingen doen of expres klef zijn. Dan zoek je het zelf ook wel op, maar ja, je hoeft ook weer niet meteen in elkaar geslagen te worden."

Bekijk hierboven de hele Straatreport.

Populair op FunX.nl

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Gewapende overval op huis Nikkie de Jager

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Netflix komt met serie over gestoorde horrorverpleegster Ratched

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS