STER Advertentie
STER Advertentie

Ajax-speler Noa Lang: "Mensen noemen me arrogant, maar ik ben gewoon zeker van mezelf"

Donderdag 27 augustus 2020 - 20:38 uur

|

Door:

Milou

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de nieuwste aflevering van Het Pleintje Van vertelt Ajax-speler Noa Lang (21) alles over zijn carrière tot nu toe. Op het pleintje waar hij vroeger altijd speelde, in Rotterdam-Oost, vertelt hij FunX-reporter Laila over zijn tijd als opstandige jeugdspeler, zijn multiculturele opvoeding en de haatberichten die hij ontvangt. "Mensen noemen me vaak arrogant, maar ik ben gewoon zeker van mezelf."

Strenge vader

"Ik ben niet altijd bij alle mensen in Nederland geliefd", zegt het jonge talent al aan het begin van het interview. Maar daar kan hij wel tegen, mede dankzij de harde opvoeding van zijn vader. "Mijn vader was altijd wel hard voor me. Als ik pijn had, zei hij: weg! Ik denk dat ik daar wel een stuk sterker door ben geworden." Die harde aanpak was wel nodig, want Noa was vroeger niet altijd de makkelijkste, zo geeft hij zelf toe:

"Ik heb wel jongens uit m'n team laten huilen door boos op ze te worden. Ik had ook altijd wel een weerwoord tegen trainers. Ik denk dat ik dat gedrag heb van m'n vader, maar het komt allemaal uit een goed hart."

Marokko

Noa is half Nederlands en half Surinaams, maar voelt zich ook nog kwart Marokkaans. "Ik ben opgevoed door Nourdin, een Marokkaanse man. Dus ik ben eigenlijk 125% iets." Hij krijgt van zijn volgers vaak de vraag of hij niet voor het Marokkaanse elftal wil spelen, maar dat gaat niet. "Ik heb geen Marokkaans paspoort. Maar ik draag het land wel een warm hart toe."

In een Ajax-shirt naar Feyenoord

Als kind speelde Noa bij Feyenoord, terwijl hij overal openlijk verkondigde voor Ajax te zijn. "Ik zei het gewoon tegen de trainer. Iedereen wist het al van me." Hij ging zelfs een keer in een Ajax-shirt naar de Feyenoord-training. "Ik kreeg toen wel van m'n vader op m'n kop. Achteraf is het grappig, maar ik had het niet moeten doen."

Inmiddels is Noa een stukje verstandiger geworden, maar ook bij Ajax kreeg hij nog flink wat preken wegens zijn gedrag. "Ze hebben wel eens gezegd: je bent een groot talent, maar wat je nu doet kan allemaal niet. Het kwartje moet nu echt gaan vallen, anders gaan we je wegsturen."

Droom 

Toen Noa eenmaal officieel naar Ajax vertrok, kreeg hij al op jonge leeftijd te maken met haatberichten en bedreigingen. "Dat was wel moeilijk. Dat je ineens haat over je heen krijgt terwijl er voor mij een droom uitkwam." Nu wordt hij gezien als een van de grote talenten van Ajax. Een prestatie waar hij altijd al voor ging. "Ik heb gewoon vertrouwen in mezelf en een droom. Wat moet ik dan zeggen? Dat ik het niet ga halen? Dan kan je net zo goed stoppen. Het is me voor een klein deel gelukt, want ik ben er nog steeds niet."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rollercoaster Tycoon 3 tijdelijk gratis te downloaden

  • Jennifer Lopez en Maluma doen kapot sexy in nieuwe tweedelige clip