Entertainment

Winkelketen Gap sleept Kanye West voor de rechter

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Winkelketen Gap sleept Kanye West voor de rechter

Slecht nieuws voor Kanye West: de Amerikaanse winkelketen Gap heeft hem voor de rechter gesleept. Het bedrijf wil dat Ye de kosten op zich neemt voor een rechtszaak die door een vastgoedbedrijf is aangespannen tegen Gap.

Aanpassingen aan winkel

Het vastgoedbedrijf Art City Center verhuurde in Los Angeles een pand aan Gap waar Yeezy Gap, de kledinglijn van Ye, werd verkocht. Aan het pand zouden echter zonder toestemming verschillende aanpassingen zijn gedaan. Het vastgoedbedrijf eist dat Gap opdraait voor de kosten om het pand weer te herstellen.

Gap is echter van mening dat Kanye voor de kosten moet opdraaien. Het kledingbedrijf heeft de aanpassingen aan de winkel namelijk gedaan voor de verkoop van de kledinglijn van de rapper. Gap zou dan ook een schadevergoeding van 2 miljoen dollar eisen van Ye om het herstel van het pand te bekostigen.

Samenwerking beëindigd

Ye beëindigde in september vorig jaar de samenwerking met Gap. De rapper stuurde een brief naar het bedrijf waarin stond dat Gap de contractuele verplichtingen, waaronder het distribueren van producten naar winkellocaties en het creëren van speciale Yeezy x Gap-winkels, niet was nagekomen. In een gesprek met CNBC sprak Ye zijn ongenoegen uit over de samenwerking. "Het was erg frustrerend. Ik heb alles wat ik had erin gestopt. Ik ben de koning. Een koning kan niet in het kasteel van iemand anders wonen. Een koning moet in zijn eigen kasteel wonen."

Ster advertentie
Ster advertentie