Games & gadgets

'Ontwikkeling van 'GTA 6' heeft geen vertraging opgelopen'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Ontwikkeling van 'GTA 6' heeft geen vertraging opgelopen'

GTA-fans kregen afgelopen weekend alarmerend nieuws over GTA 6. De ontwikkeling van de game zou namelijk vertraging hebben opgelopen. Een redacteur va Insider Gaming claimt echter dat hier niets van klopt en dat de ontwikkeling van GTA 6 gewoon op schema ligt.

"Puur giswerk"

Insider Gaming-redacteur Mike Straw zegt op X dat hij contact heeft opgenomen met meerdere bronnen die bekend zijn met de ontwikkeling van GTA 6. "Ik kreeg te horen dat de game 'op schema' lag en dat elke suggestie van vertraging in deze fase van de ontwikkeling puur giswerk is." Fans hebben tot zover dus (nog) geen reden tot paniek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertraging

Afgelopen weekend meldde Kotaku dat de ontwikkeling van GTA 6 vertraging had opgelopen. Volgens hen heeft Rockstar Games momenteel nog als doel om GTA 6 in het voorjaar van 2025 uit te brengen. Enkele anonieme bronnen meldden echter aan de website dat het waarschijnlijker is dat de game in het najaar van 2025 of misschien zelfs in 2026 verschijnt, omdat de ontwikkeling van de game niet snel genoeg verloopt. Volgens de bronnen zou het te maken hebben met de beveiligings- en kwaliteitsaspecten van het spel.

Vice City

Rockstar Games bracht begin december vorig jaar de eerste trailer uit van GTA 6. In de eerste beelden is duidelijk te zien dat de game zich afspeelt in Vice City en omstreken. Daarnaast bevat het spel twee hoofdpersonages: Lucia en Jason. Ook speelt GTA 6 zich af in de moderne tijd in plaats van de jaren '80, zoals GTA: Vice City.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie