Games & gadgets

'Ontwikkeling 'GTA 6' vertraagd, wordt mogelijk uitgesteld naar 2026'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Ontwikkeling 'GTA 6' vertraagd, wordt mogelijk uitgesteld naar 2026'

Slecht nieuws voor GTA-fans. Het gerucht gaat namelijk dat de ontwikkeling van GTA 6 vertraging heeft opgelopen. Daardoor zou de langverwachte game mogelijk pas in het najaar van 2025 of zelfs in 2026 verschijnen.

Najaar 2025 of 2026

Volgens Kotaku heeft Rockstar Games momenteel nog als doel om GTA 6 in het voorjaar van 2025 uit te brengen. Enkele anonieme bronnen melden echter aan de website dat het waarschijnlijker is dat de game in het najaar van 2025 of later verschijnt, omdat de ontwikkeling van de game niet snel genoeg verloopt. Het is niet helemaal duidelijk waar dat door komt, maar volgens de bronnen zou het te maken kunnen hebben met de beveiligings- en kwaliteitsaspecten van het spel.

Crunch

Vorige maand bracht Bloomberg het nieuws naar buiten dat Rockstar Games het personeel heeft opgedragen om weer fulltime op kantoor te komen werken. Dit zou hebben geleid tot onvrede onder het personeel. Velen vrezen namelijk dat er wederom sprake zal zijn van een crunch-cultuur, waarbij er lange dagen worden gemaakt om alle deadlines te halen, zo meldt Aftermath.

Terugkeer naar Vice City

Rockstar Games bracht begin december vorig jaar de eerste trailer uit van GTA 6. In de eerste beelden is duidelijk te zien dat de game zich afspeelt in Vice City en omstreken. Daarnaast bevat het spel twee hoofdpersonages: Lucia en Jason. Ook speelt GTA 6 zich af in de moderne tijd in plaats van de jaren '80, zoals GTA: Vice City.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie