Games & gadgets

''GTA 6' moet in het najaar van 2024 uitkomen'

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. ''GTA 6' moet in het najaar van 2024 uitkomen'

Het moment waar gamers jarenlang op hebben gewacht is bijna daar. Morgen wordt eindelijk de eerste trailer van GTA 6 uitgebracht, maar voordat het zo is, krijg je uiteraard nog een hoop geruchten voor je kiezen. Eén van die geruchten is dat GTA 6 in het najaar van 2024 uit moet komen.

Grote spelwereld

Het gerucht over de releasedatum zou de wereld in zijn geholpen door de zoon van Aaron Garbut, de art director van ontwikkelaar Rockstar Games. De jongen zou beelden van de game hebben gedeeld met een vriend, die uiteindelijk op TikTok belandden. Naast de beelden zou hij ook hebben gedeeld dat de spelwereld van GTA 6 twee keer zo groot is als die van GTA 5. Daarnaast zou de aankomende game drie grote steden en vier kleine steden bevatten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is niet voor het eerst dat het najaar van 2024 genoemd wordt als lanceerperiode van GTA 6. De CEO van uitgever Take-Two Interactive, Strauss Zelnick, gaf eerder dit jaar aan dat ze in de periode van april 2024 en maart 2025 "meerdere baanbrekende games" zullen uitbrengen. De kans is groot dat hij GTA 6 ook onder die games schaart.

5 december

Begin vorig jaar liet Rockstar Games weten dat er na tien jaar weer een nieuwe GTA-game in de maak was. Er werd vervolgens niet veel meer informatie vrijgegeven over het nieuwe spel, maar vorige maand werd duidelijk dat de eerste trailer nog voor het einde van 2023 online zou staan. Afgelopen vrijdag heeft Rockstar Games eindelijk een datum met het publiek gedeeld. De trailer van GTA-6 verschijnt namelijk op 5 december om 15.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie