Games & gadgets

X-account verwijderd van Rockstar-medewerker die kritiek had op lek 'GTA 6'

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. X-account verwijderd van Rockstar-medewerker die kritiek had op lek 'GTA 6'

GTA-fans kunnen hun geluk niet op nu ze eindelijk de eerste beelden van GTA 6 hebben kunnen aanschouwen. Helaas verscheen de trailer wel veel eerder dan gepland op X nadat een gebruiker deze lekte. Logischerwijs waren medewerkers van Rockstar Games daar niet bepaald blij mee. Eén werknemer besloot zijn ongenoegen te uiten via X, waarna zijn account werd verwijderd.

"This f*cking sucks"

De onthullingstrailer van GTA 6 stond gepland om dinsdag 15.00 uur. De trailer verscheen echter op maandagavond al op X nadat een account genaamd 'GTA6trailerleak' de beelden lekte. Javier Altman, senior gameplay animator van Rockstar Games, besloot zich daarna uit te spreken op X. "This f*cking sucks", tweette hij. Kort daarna bleek Altmans account verwijderd te zijn. Het is onduidelijk of hij dat uit eigen beweging heeft gedaan of dat Rockstar Games hierachter zit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vice City

De eerste trailer van GTA 6 werd gisteren uitgebracht en is met 100 miljoen views op YouTube nu al de meest bekeken video die Rockstar Games ooit heeft geüpload. De eerste beelden bevestigen een aantal geruchten die al maanden de ronde doen. Zo is duidelijk te zien dat de game zich afspeelt in Vice City en omstreken. Daarnaast bevat het spel twee hoofdpersonages: Lucia en Jason. Ook speelt GTA 6 zich af in de moderne tijd in plaats van de jaren '80, zoals GTA: Vice City.

Lancering in 2025

Aan het einde van de trailer is te zien dat de GTA 6 in 2025 moet uitkomen. De game verschijnt in elk geval op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Een pc-versie is nog niet aangekondigd, maar zal net zoals zijn voorganger hoogstwaarschijnlijk later volgen.

Ster advertentie
Ster advertentie