Games & gadgets

Eerste trailer van 'GTA 6' onthuld, game moet in 2025 verschijnen

foto: YouTube: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. Eerste trailer van 'GTA 6' onthuld, game moet in 2025 verschijnen

Het lange wachten is eindelijk voorbij. Rockstar Games heeft vannacht de eerste trailer van GTA 6 gepubliceerd. De lancering van de onthullingstrailer stond aanvankelijk gepland om 15.00 uur vanmiddag. De ontwikkelaar zag zich echter genoodzaakt om de eerste beelden eerder uit te brengen, nadat iemand de trailer op X had gelekt.

Gelekt

De trailer van GTA 6 werd maandagavond gelekt door een X-account genaamd 'GTA6trailerleak'. Op de beelden was een groot watermerk te zien. Kort na het verschijnen van de lek werd het account weer verwijderd. Hoewel de trailer van lage kwaliteit was, werd snel duidelijk dat het om echte beelden ging. Rockstar Games besloot de trailer vervolgens vervroegd vrij te geven. De eerste beelden zijn hieronder te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vice City

De eerste beelden van GTA 6 bevestigen een aantal geruchten die al maanden de ronde doen. Zo is duidelijk te zien dat de game zich afspeelt in Vice City en omstreken. Daarnaast bevat het spel twee hoofdpersonages: Lucia en Jason. Ook speelt GTA 6 zich af in de moderne tijd in plaats van de jaren '80, zoals GTA: Vice City.

Lancering in 2025

Een gerucht dat wel meteen ontkracht wordt dankzij de trailer is dat GTA 6 volgend jaar al moet verschijnen. Aan het einde van de trailer is namelijk te zien dat de game in 2025 wordt uitgebracht. De game verschijnt in elk geval op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Een pc-versie is nog niet aangekondigd, maar zal net zoals zijn voorganger hoogstwaarschijnlijk later volgen.

Ster advertentie
Ster advertentie