OMG

Vrouw (20) bekent 39.000 dollar gestolen te hebben als 'neppe kankerpatiënt'

foto: GoFund.me
  1. Newschevron right
  2. Vrouw (20) bekent 39.000 dollar gestolen te hebben als 'neppe kankerpatiënt'

De 20-jarige Madison Russo heeft bekend dat ze ruim 39 duizend dollar van donateurs heeft gestolen. Dit deed ze door een GoFundMe-pagina op te zetten voor zichzelf. Russo fakete namelijk dat ze verschillende soorten kanker had. Dit melden verschillende Amerikaanse media, waaronder New York Post.

Madison Russo

Russo claimde dat ze onder meer alvleesklierkanker, leukemie en een tumor ter grootte van een voetbal rond haar ruggengraat had zitten. Ze deelde haar neppe verhaal vervolgens via social media platforms, zoals TikTok en Instagram. De berichten kwamen geloofwaardig over, omdat ze foto's en video's deelde waarin je ziet dat er slangetjes en pleisters op haar lichaam zitten die verbonden leken te zijn aan ziekenhuisapparatuur. Russo's nepverhaal ging al snel viraal, waardoor mensen massaal geld doneerden via haar GoFundMe-pagina. In totaal heeft ze een geldbedrag van maar liefst 39.000 dollar binnen weten te halen.

De politie onderzocht haar medische gegevens en ontdekte dat ze nooit de diagnose kanker had gekregen. Ze werd in januari gearresteerd en pleitte in juni schuldig aan diefstal met voorbedachten rade.

Rechtszaak

Tijdens een rechtszaak in Iowa, Amerika heeft ze toegegeven dat haar verhaal een leugen is. Dit deed ze in de hoop dat haar familie zich meer over haar zou ontfermen. "Veel mensen hebben gespeculeerd over waarom ik dit heb gedaan en hoe, iemand die eruitzag alsof ze alles voor elkaar had, er zo'n puinhoop van kan maken. Ik deed dit niet voor geld, hebzucht of voor aandacht. Dit was een poging om mijn familie weer bij elkaar te krijgen", zegt ze.

Russo kreeg een voorwaardelijke celstraf van 10 jaar en moest het gedoneerde geldbedrag volledig terugbetalen. Daarbij kreeg ze een boete van 1.370 dollar en heeft ze ook honderd uur taakstraf gekregen.

"Ik geef volledig toe dat wat ik deed verkeerd was. En het spijt me ongelooflijk," zei Russo snikkend in de rechtszaal. "Als ik iets kon doen om het terug te nemen, zou ik het doen. De realiteit is dat ik dat niet kan."

Ster advertentie
Ster advertentie