Sport

Spaanse bondscoach in opspraak na WK-kus: "Schandalige situatie"

foto: Twitter
  1. Newschevron right
  2. Spaanse bondscoach in opspraak na WK-kus: "Schandalige situatie"

Jorge Vilda, de coach van het Spaanse vrouwenvoetbalteam, heeft zijn onvrede geuit over de ongepaste handelingen van bondsvoorzitter Luis Rubiales. Rubiales kuste na de gewonnen finale van het WK speelster Jennifer Hermoso op de mond. Vilda sprak van een "ronduit schandalige situatie," die volgens hem de glorie van hun recente WK-overwinning overschaduwde.

"IK NEEM AFSTAND"

Jorge Vilda merkte op dat het gedrag van Rubiales tegen de "principes en waarden" waar hij voor staat in gaat. Hij voegde er aan toe: "Ik keur elk vorm van macho-gedrag af. Het heeft geen plek in een vooruitstrevende samenleving." Naast Vilda heeft ook Xavi, de coach van FC Barcelona, zijn steun uitgesproken voor Hermoso en het vrouwenteam. "Onacceptabel," zei Xavi.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

SPAANSE LEEGLOOP

Elf leden van de technische staf hebben inmiddels al hun functie neergelegd en meerdere Spaanse internationals hebben verklaard niet meer voor het nationale team te willen uitkomen zolang Rubiales nog aan het roer staat. Dit komt mede door de Spaanse bond die een statement uitbracht die de situatie alleen maar verergerde. Zij bestempelden Hermoso als een leugenaar en zeiden dat de kus wederzijds was.

SCHORSING

De hele controverse begon toen Rubiales Spaans international Jennifer Hermoso publiekelijk op de mond kuste tijdens de huldiging na het winnen van het WK. Deze actie veroorzaakte niet alleen ophef onder fans en media, maar ook binnen de voetbalorganisatie zelf.
In reactie op het schandaal heeft de FIFA Luis Rubiales voor 90 dagen geschorst. Gedurende deze periode mag hij geen enkele voetbalgerelateerde functie vervullen en moet hij al het contact met Hermoso vermijden.

Ster advertentie
Ster advertentie