Up 2 Date

Politie arresteert verdachte van de moord op rapper Boechi

foto: Instagram: @boechiitilly
  1. Newschevron right
  2. Politie arresteert verdachte van de moord op rapper Boechi

De politie heeft zaterdag in Vlaardingen een 44-jarige man uit Curaçao gearresteerd. De man is opgepakt vanwege de moord op de rapper Ruchendell Bonifacio Windster, beter bekend als Boechi. De arrestatie gebeurde op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) van Curaçao.

Arrestatie

Hoe de arrestatie precies is gegaan, is niet bekend. De nieuwswebsite Curacao.nu meldt dat de verdachte is opgepakt door een Rotterdams arrestatieteam van de landelijke recherche. De verdachte met de initialen C.C. mag momenteel alleen contact hebben met zijn advocaat. Mogelijk wordt hij binnenkort overgebracht naar Curaçao.

De moord

Rapper Boechi kwam uit Tilburg en maakte muziek in het Papiaments. Hij was afgelopen december op Curaçao voor een reeks concerten. Vlak na zijn optreden werd hij bij een foodtruck meerdere keren beschoten door iemand vanuit een witte auto. De schutter sloeg direct op de vlucht. De politie kwam meteen ter plaatse, maar de rapper lag levenloos op de grond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek

Sinds zijn dood hebben het OM en het Korps Politie Curaçao een grondig onderzoek ingesteld. Er werd steeds meer bewijs verzameld over de moord en op Curaçao werden een drietal huiszoekingen verricht, waarbij ook spullen in beslag zijn genomen. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

Schok voor iedereen

De dood van Boechi was zowel op Curaçao, Sint Maarten, Aruba en Bonaire als in Nederland een grote schok. Hij werd beschouwd als een bescheiden artiest, open voor zijn fans en altijd in een goed humeur. Naast zijn muziekcarrière, zette hij zich op Curaçao ook in tegen kindermishandeling. In 2021 maakte hij een song met de boodschap dat slaan en schreeuwen niet hoeft. De campagne moest een begin maken aan het omlaag brengen van de criminaliteit op het eiland.

Boechi liet vier kinderen achter, de vijfde is op komst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie