Entertainment

Nederlandse rapper Boechi (30) doodgeschoten op Curaçao na ruzie

foto: Instagram: @boechiitilly
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse rapper Boechi (30) doodgeschoten op Curaçao na ruzie

De Nederlandse rapper Ruchendell Windster (30), beter bekend als Boechi, is doodgeschoten op Curaçao. Dit gebeurde in Willemstad, de hoofdstad van het eiland, zo meldt de plaatselijke politie in een persverklaring. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

Schoten bij een foodtruck

De rapper uit Tilburg had oorspronkelijk Antilliaanse wortels en maakte dan ook muziek in het Papiaments. Hij was op het eiland voor optredens toen het fout ging. De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een bericht dat er schoten waren gehoord bij een foodtruck. Toen de agenten ter plaatse kwamen werd er niet meer geschoten, maar ze vonden de rapper levenloos op de grond met kogelgaten in zijn bovenlichaam. Rond 01.00 uur stelde een politie-arts vast dat Boechi was overleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drive-by

Omstanders meldden aan lokale media dat het waarschijnlijk om een drive-by shooting zou gaan. Boechi werd neergeschoten vanuit een witte auto die langsreed. Voor de schietpartij zou Boechi ruzie hebben gehad met een van de inzittende van de auto. De politie kan nog niks bevestigen en is nog bezig met het onderzoek naar de dader.

Tegen kindermishandeling

Boechi timmerde niet alleen hard aan de weg met zijn muziek, hij zette zich op Curaçao ook in tegen kindermishandeling. Hij had vorig jaar een track gemaakt met het doel "om kinderen en hun ouders bewust te maken van het feit dat slaan en schreeuwen niet hoeft". De campagne moest een begin vormen om de criminaliteit op het eiland omlaag te krijgen. Boechi laat in Nederland zelf vier kinderen achter, met nog een vijfde baby op komst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie