Up 2 Date

Journaliste van Al Jazeera doodgeschoten tijdens verslag over Israëlische inval

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Journaliste van Al Jazeera doodgeschoten tijdens verslag over Israëlische inval

Een Palestijnse journaliste van de televisiezender Al Jazeera is vanochtend op de Westelijke Jordaanoever doodgeschoten terwijl ze verslag deed van de Israëlische inval in Jenin. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid aan Al Jazeera.

Geraakt in het hoofd

De journaliste, genaamd Shireen Abu Akleh, was samen met andere journalisten verslag aan het doen van de inval door het Israëlische leger in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. Op een gegeven moment werd ze door een kogel geraakt in haar hoofd, waarna ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar overleed ze even later aan haar verwonding. Een andere Palestijnse journalist die voor de krant Al-Quds in Jeruzalem werkt, raakte ook gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Geliefde journaliste

Abu Akleh werkte sinds 2000 bij de Arabische taalzender van Al Jazeera en was een geliefde journaliste. Op sociale media reageren velen geschokt op het nieuws van haar overlijden. "We zijn opgegroeid met haar rapportage over de tweede intifada. Ze was onze stem. Rust in kracht en vrede", schrijft een Palestijnse activist in een tweet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie