Up 2 Date

OM wil advocaat Inez Weski vervolgen voor deelname aan criminele organisatie van Taghi

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM wil advocaat Inez Weski vervolgen voor deelname aan criminele organisatie van Taghi

Het Openbaar Ministerie (OM) wil Inez Weski, de voormalige advocaat van topcrimineel Ridouan Taghi, vervolgen voor deelname aan een criminele organisatie. Dat maakte plaatsvervangend hoofdofficier Janneke de Smet bekend in Nieuwsuur. Weski werd in april vorig jaar gearresteerd op verdenking van het doorspelen van informatie van Taghi vanuit de gevangenis met de buitenwereld.

"Formele verweren"

Volgens Smet wilde het OM Weski vorig jaar al voor de rechter brengen, maar haar advocaten staken daar telkens een stokje voor. "Er worden allerlei formele verweren gevoerd door de verdediging van mevrouw Weski. Dat betekent dat wij op dit moment nog niet naar zitting kunnen", aldus de hoofdofficier. De 69-jarige advocaat werd enkele weken na haar arrestatie vrijgelaten, omdat er 'geen grond' was om haar langer vast te houden. Volgens het OM doet dat echter niets af aan het bewijs tegen haar of de ernst van de verdenkingen.

Doorgeefluik

Weski werd op vrijdag 28 april gearresteerd. Ze wordt ervan verdacht misbruik van haar positie te hebben gemaakt en als een doorgeefluik van haar cliënt te hebben gefunctioneerd, zo meldt Het Parool. In 2021 lukte het de politie om Sky ECC, een aanbieder van versleutelde communicatie, te hacken.

De politie ontsleutelde duizenden berichten, waaruit onder andere bleek dat een zoon van Ridouan Taghi communiceerde met maffiabaas Raffaele Imperiale. De zoon liet weten dat er nog steeds manieren waren om met 'hem' te communiceren en dat hij op het punt stond 'hem' bij te praten. Volgens de politie werd daarmee Ridouan Taghi bedoeld. De zoon berichtte vervolgens aan een zus van Ridouan Taghi: "Als ze het vrijdag meeneemt, zou dat super zijn." En: "Als ze het uitprint, is alles opgelost." Met "ze" werd volgens de politie Weski bedoeld.

Ster advertentie
Ster advertentie