Fragment

Riiziane over de uitspraak van de rechter: "Iedereen profiteert van het gebruik van anticonceptie maar we leggen wel de rekening bij de vrouw"

  1. Fragmentenchevron right
  2. Riiziane over de uitspraak van de rechter: "Iedereen profiteert van het gebruik van anticonceptie maar we leggen wel de rekening bij de vrouw"

Anticonceptie is in Nederland goed toegankelijk en het is geen discriminatie dat vrouwen boven de 21 er zelf voor moeten betalen.
En omdat zowel mannen als vrouwen geen recht hebben op gratis anticonceptie is er volgens de staat geen sprake van discriminatie.De rechter vindt dat het huidige systeem de toegang tot anticonceptie niet belemmert: "Vrouwen in Nederland kunnen beschikken over een ruime selectie van anticonceptiemiddelen die vrij verkrijgbaar zijn en die niet zo veel kosten dat ze die niet kunnen aanschaffen." In de rechtszaak stelde de Staat dat die toegankelijkheid goed genoeg geregeld is in Nederland en dat gratis anticonceptie geen fundamenteel recht is. We spraken Riiziane Golamun hierover die het er niet mee eens is.

Check het fragment hier!