Artiest

AlunaGeorge

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. AlunaGeorge
AlunaGeorge maakt poppy R&B met een twist. De zangeres heet Aluna Francis, de producer George Reid, vandaar AlunaGeorge, dus ook echt een duo en niet de naam van een zangeres alleen - vandaar dat de spatie ontbreekt. De naam AlunaGeorge dook in de zomer van 2012 het eerst op als featuring op single 'After Light' van dubstepproducer Rustie, maar later verschijnt ook de eigen single 'Your Drums Your Love', die de nodige aandacht krijgt.

Aluna en George ontmoeten elkaar voor het eerst in juni 2009, wanneer George een remix maakt van het nummer 'Sweetheart' van de band waar Aluna op dat moment in zit, My Toys Like Me. Het klikt, en de twee besluiten niet veel later samen verder te gaan. De eerste single die ze samen uitbrengen is 'Your Drums, Your Love' en die verschijnt in september 2012.

Debuutalbum

Op 3 januari 2013 kondigde AlunaGeorge op BBC Radio 1 aan dat het debuutalbum Body Music gaat heten en dat die in juni 2013 uit zal komen. Vlak na die aandkondiging komt 'White Noise' uit, een samenwerking met het Britse danceduo Disclosure.