Artiest

Lil Kleine

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Lil Kleine
De carrière van Jorik Scholten, beter bekend als Lil'Kleine, gaat van start als hij acht jaar is. Hij danst en acteert graag. Lange Frans is onder de indruk van zijn rap kwaliteiten en besluit hem te helpen.

In de zomer van 2012 brengt Lil'Kleine in samenwerking met Appelsap, Patta, Nike en Faberyayo de EP Tuig Van De Richel uit. Hetzelfde najaar verzorgt hij een featuring op de single 'Het Leven Is Een Melodie' van Brett. Het liedje wordt de titelsong van de film De Groeten Van Mike.

Ali B Op Volle Touren

Voor Ali B Op Volle Touren herschrijft Danny de Munk samen met Eric van Tijn het nummer 'Tuig van de Richel'. Lil'Kleine maakt op zijn beurt een nieuwe versie van 'Zo Verdomd Alleen', wat zijn eerste iTunes Top 3 hit wordt.

Van God Los

En acteren kan hij ook! In het derde seizoen van de BNN-serie Van God Los bemachtigt Lil'Kleine een rol in een aflevering.

Ronnie Flex

Als een groep jonge rappers en producers in 2015 door Top Notch naar Schiermonnikoog wordt gestuurd, ontstaat daar 'Drank & Drugs'. Het nummer van Lil'Kleine en Ronnie Flex scoort als een malle. Ook in het buitenland. Vooral de videoclip erbij doet veel ophef veroorzaken, vooral in het preutse Amerika.

Debuutalbum

In februari 2016 brengt Lil'Kleine zijn debuutalbum uit, WOP. Wat WOP betekent? Je bent niet de eerste die zich dat afvraagt. Lil'Kleine: "Als je vol gas gaat op een avond, uit je naad, echt naar de tering, dan ga je WOP!" Ook op dit album is maatje Ronnie Flex te horen.