Artiest

Liberty X

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Liberty X
Sita is inmiddels zo populair geworden dat we bijna vergeten hoe ze ook alweer is ontdekt. Bijna, want Starmaker doet toch bij iedereen een belletje rinkelen. Uit Starmaker groeide K-Otic. Uit de Britse tegenhanger Popstars: Hear’Say. Maar daar hebben we het nu niet over. Wij hebben het over de vijf finalisten die het niet hebben gehaald.
Dat ze uit Popstars zijn weggestemd, kan hen niet ontmoedigen. Kevin Simm, Tony Lundon, Michelle Heaton, Jessica Taylor en Kelli Young weten alle vijf dat ze het willen maken in de muziekwereld. Ze besluiten om de krachten te bundelen, en Liberty is geboren. De band zal z’n naam moeten veranderen in Liberty X omdat Liberty een Amerikaanse band is.

Bewijzen

Het vijftal is vastbesloten om te bewijzen dat ze wat in huis hebben. Ze gaan aan het schrijven en proberen met hun eerste demo, waarop zes zelfgeschreven nummers staan, een platencontract binnen te rijven. Dat contract krijgen ze aangeboden door V2, en hoe… Het label tekent meteen voor zes albums! De volgende stap, is het publiek overtuigen. Daarin slaagt de band al meteen met hun eerste single ‘Thinking it over’. Het nummer van de hand van Lundon en Young komt op vijf binnen in de Britse hitparade en haalt later nummer één.

Populair

Ook de tweede single ‘Just A Little’ doet het goed en Liberty X is op dit moment populairder dan de winnaars van Popstars. Een leuke aanloop voor hun eerste album Thinking It Over, dat eind mei is uitgekomen. De leden van Liberty X hopen langer mee te gaan dan Hear’Say. “Zij hebben drie albums uitgebracht in één jaar tijd. Wij hopen op een ander tempo op te branden,” aldus Lundon, die eraan toevoegt dat de Liberty X’ers nu blij zijn dat zij het in Popstars niet zijn geworden. “We komen elkaar nog wel eens tegen, maar vrienden zijn we niet”.

Tracks van Liberty X