Artiest

Tiziano Ferro

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Tiziano Ferro
Italiaanse zanger die op 22-jarige leeftijd in de zomer van 2002 de Europese hitlijsten bestormt met de single 'Perdono'.

 

Jeugd

Tiziano Ferro wordt geboren in Latina, een plaats vlakbij Rome. Daar begint hij zijn muzikale loopbaan door te zingen in lokale bars en door mee te doen met karaoke wedstrijden. Als hij vervolgens terechtkomt bij een gospelkoor, ontwikkelt Tiziano een grote passie voor zwarte muziek, iets dat hem later flink zal beïnvloeden bij het schrijven van zijn eigen nummers. 

Debuut

Tijdens zijn tweejarige studie aan de San Remo Academy voor muziek ontmoet hij producers Mara Maionchi en Alberto Salerno, die uiteindelijk zijn debuutalbum zullen produceren. Dit album, getiteld Rosso Relativo, verschijnt in zijn geboorteland in oktober 2001, en wordt een paar maanden later ook in de rest van Europa uitgebracht. Ferro schrijft en componeert alle 12 songs zelf, en onderscheidt zich van zijn collegas door een geheel nieuwe Italiaanse sound te creëren.

Internetgeneratie

Zelf omschrijft hij zijn muziek als e-music: muziek voor de internetgeneratie, zonder grenzen, met als basis de samensmelting van uiteenlopende genres. Op Rosso Relativo combineert hij bijvoorbeeld Amerikaanse hip hop en R& B met traditionele Italiaanse vocalen en romantische teksten. Met de single Perdono maakt Nederland voor het eerst kennis met de nieuwe Italiaanse ster.

Tracks van Tiziano Ferro