Artiest

Diplo

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Diplo
Diplo is de artiestennaam van Thomas Wesley Pentz, een Amerikaanse DJ, producer en componist. Hiphop, dubstep, reggae en house zijn de muziekstijlen waar hij zich op richt. Wereldwijd breekt hij in 2012 aardig door met de track 'Get Free', die hij samen met Major Lazer maakt.

Diplo is geboren in Mississippi (VS) en komt later in Florida terecht. Daar organiseert hij hiphopfeesten en maakt hij zijn eigen muziek. In 2004 komt zijn eerste soloplaat uit: Florida

M.I.A.

Tijdens een optreden in Londen valt Diplo op bij zangeres M.I.A., bekend van onder meer de track 'Paper Planes'. Het klikt tussen de twee en in 2005 gaat Diplo mee op tournee met M.I.A.

Eigen label

Diplo richt in 2006 een eigen label op: Mad Decent. Twee jaar later brengt hij een mixtape uit met zangeres Santogold. De plaat heet Top Ranking: A Diplo Dub.

Tiësto

In 2010 duikt Diplo de studio in met Tiësto en Busta Rhymes. Wat volgt is de track 'C'mon (Catch 'Em By Surprise)'.

The Hunger Games: Catching Fire

Samen met Sia & The Weeknd maakt Diplo in 2013 de soundtrack voor de film The Hunger Games: Catching Fire. Datzelfde jaar komt ook de single 'Earthquake' uit.

Major Lazer

Naast zijn solowerk maakt Diplo ook deel uit van Major Lazer. De groep zet zich in de zomer van 2012 op de kaart met de zomerse track 'Get Free'. Eén jaar later volgt het nummer 'Watch Out For This (Bumaye)'. De groep blijft materiaal uitbrengen, zo volgen de nummers 'Bubble Butt' (2013), 'Come On To Me' (2014) en 'Lean On' (2015).

Jack Ü

Skrillex en Diplo brengen eind februari 2015 een nieuw album uit: Jack Ü. De plaat komt nogal als een verrassing, want de twee hebben de release helemaal niet aangekondigd. Op het nieuwe album zijn onder meer Kiesza en Justin Bieber te horen. Met laatstgenoemde wordt het nummer 'Where Are Ü Now' gemaakt.