Artiest

Calvin Harris

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Calvin Harris
Calvin Harris is zanger, songwriter en producer. Hij groeit op in het Schotse plaatsje Dumfries. Zijn muziekstijl is electro, hij heeft een eigen album: I Created Disco (2007), heeft samengewerkt met o.a. Dizzee Rascal, en maakt remixes. Zijn remix van Florence and the Machine's 'Spectrum' is in juni 2012 als single uitgebracht.

Harris zet thuis op zijn bijna antieke Amiga computer zijn songs in elkaar en zet ze daarna op zijn myspace pagina. Met zijn elektronische retro sound weet via die pagina al veel mensen te bereiken.

Kylie

De songs trekken ook de aandacht van een producer die ze aan Kylie Minogue laat horen. Ze is enthousiast en vraagt hem voor haar album X. Hij schrijft samen met haar twee nummers (‘In My Arms’ en ‘Heart Beat Rock’) en produceert ze ook.

I Created Disco

Zijn eerste album is I Created Disco (2007). Hij wil geen diepe boodschap verkondigen maar muziek maken waar mensen op kunnen dansen. De disco van de jaren ’80 is terug te horen in zijn songs. “Disco is verdwenen, niet? Iedereen had er genoeg was. Nu laat ik het herleven, maar dan wel met een spacy sausje." zegt hij er zelf over.

Acceptable In The 80s

In Engeland heeft hij al 4 singles uit, waaronder ‘Acceptable In The 80s’. Dat nummer wordt halverwege 2008 in Nederland opgepikt en op de radio gedraaid.

Succesvolle remixes

Calvin gooit ook hoge ogen met remixes van zijn hand. Zo remixte hij al 'Promises' van Nero en wordt zijn remix van Florence and the Machine's 'Spuctrum' zelfs uitgebracht als single.