Artiest

Drake

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Drake
Aubrey Drake Graham wordt in 1986 geboren in Canada. Sommigen kennen Drake als Jimmy Brooks uit de televisieserie Degrassi: The Next Generation, maar later scoort hij ook bekendheid als rapper en songwriter.

DEBUUTALBUM

In juni 2009 tekent Drake bij het platenlabel van Lil Wayne, Young Money Entertainment. In november kondigt Lil Wayne aan dat zijn eerste studioalbum Thank Me Later heet en in juni 2010 wordt uitgebracht. De plaat debuteert direct op de eerste plaats in de Billboard 200.

LEKKER BEZIG

Drake valt in de smaak. Hij werkt onder andere samen met Lil Wayne, Young Jeezy, Kanye West, Eminem en Jay Z. Niet de minste namen. Vanaf zijn eerste EP, So Far Gone, wordt hij genomineerd voor verschillende prijzen. 

PRODUCTIEF

In 2011 volgt een tweede plaat: Take Care. Opnieuw twee jaar later (in 2013) brengt hij zijn derde album Nothing Was The Same uit. Hierna volgen If You're Reading This It's Too Late, What A Time To Be Alive, Views en More Life. ‘One Dance’, ‘Fake Love’, ‘Passionfruit’ en ‘Work’ zijn Drake zijn grootste hits.  

STREAMINGRECORDS

In maart 2017 behaalt Drake het record voor meeste streams binnen een dag voor zijn album More Life. Het album wordt 61,3 miljoen keer gestreamd. Zijn single ‘God’s Plan’ behaalt hetzelfde record in januari 2018 met 4,3 miljoen streams in de eerste 24 uur. 

In de zomer van 2018 brengt Drake zijn vijfde studioalbum uit: Scorpion. Hiermee behaalt hij een record in de Amerikaanse hitlijst Hot 100 met zeven singles in de top 10.