Artiest

Edward Maya

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Edward Maya
De Roemeense Edward Maya houdt bij al zijn projecten de touwtjes goed in handen. De muzikant, producer, performer, dj en componist scoort in 2009 een Europees hitje met 'Stereo Love'.

Eduard Marian Ilie (29 juni 1986) gaat in de muziekwereld door het leven onder de naam Edward Maya. Muzikale aanleg heeft hij zeker. Op jonge leeftijd studeert hij al af aan de "George Enescu" muziekschool in Boekarest. Daarna gaat hij door naar het Conservatorium van Boekarest.

Songfestival

Op 19-jarige leeftijd produceert hij samen met E. Carcota het nummer 'Tornero'. Dit wordt ingezongen door Michael Treistariu en is de Roemeense inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2006. De plaat behaalt de vierde plaats en zorgt voor een nationale doorbraak voor Eduard.

Samenwerkingen

De songfestivalsingle zorgt ervoor dat Eduard door Roemeense artiesten wordt opgemerkt. Vele samenwerkingen volgen met Roemeense sterren uit binnen- en buitenland. Zo produceert hij in 2008 het comebackalbum van de genadeloos populaire, Roemeense jongensgroep Akcent.

'Stereo Love'

In 2009 verrast hij Europese clubgangers met zijn dansbare plaat 'Stereo Love'. Deze samenwerking met zangeres Vika Jigulina is een regelrechte clubhit. De plaat weet in verschillende Europese landen de charts te halen.

Tracks van Edward Maya