Artiest

Ingrosso

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Ingrosso
Sebastian Ingrosso is een Zweedse dj. Samen met Axwell en Steve Angello vormt hij de de dj-supergroep Swedish House Mafia, nu is hij met Axwell Axwell^Ingrosso.

Sebastian Ingrosso begint in 1999 met het maken van remixen, vier jaar later richt hij zijn eigen label Refune Music op. Hij werkt veel samen met Zweedse mede-dj's Axwell, Steve Angello en Eric Prydz, die later Swedish House Mafia vormen. Prydz besluit niet mee te doen, waardoor ze met z'n drieen overblijven.

Swedish House Mafia

Vanaf 2008 vormen Axwell, Angello en Sebastian Ingrosso Swedish House Mafia. Met de nummers 'One (Your Name)' met Pharrell Williams, en 'Miami 2 Ibiza' met Tinie Tempah scoren de mannen gigantische hits. Beide staan op het debuutalbum Until One (2010). Ingrosso werkt ondertussen ook nog samen met David Guetta voor "Everytime We Touch" en "How Soon is Now" die op Davids albums belanden.

Tweede album

'Save the World' met de Zweedse zanger John Martin komt uit in 2011 en wordt vijf keer Platinum in Zweden. 'Don't You Worry Child', met dezelfde zanger, blijkt een nóg groter (internationaal) succes. Het tweede en laatste studioalbum van de groep, Until Now, komt uit in 2012. De singles 'Antidote'en 'Greyhound'. Begin 2012 brengt Ingrosso 'Calling (Lose My Mind)' uit met Alesso en OneRepublic frontman Ryan Tedder, het nummer wordt twee Platinum in Zweden. Kort daarna brengt Ingrosso met Tommy Trash het nummer 'Reload' uit, beide nummers staan op het tweede album van SHM.

Afscheid

De zomer van 2012 is geen gelukkig moment voor fans van SHM, de groep kondigt aan het volgende jaar te stoppen. Wel doen ze nog hun 'One Last Tour'. 'Reload' wordt opnieuw uitgebracht onder de naam 'Reload (Take My Hand)' met vocals van John Martin, het wordt in veel landen een hit. Met Axwell maakt Ingrosso 'Roar' voor de film Monsters University

Axwell Λ Ingrosso

De samenwerking van SHM loopt niet helemaal dood. Axwell en Ingrosso vinden elkaar en gaan samen verder onder de naam Axwell Λ Ingrosso. Hun eerste EP heet X4 en bevat onder andere 'We Come, We Rave, We Love', een nummer dat ook al gespeeld werd met Swedish House Mafia op hun laatste tour. De vierde single die uitgebracht wordt door de heren heet 'Sun Is Shining', het wordt de eerste nummer 1 hit voor de heren sinds 'Don't You Worry Child' (nog samen met Angello). De debuutplaat van Axwell Λ Ingrosso heet More Than You Know. Dit album komt uit eind 2017 en bevat ook het langverwachte nummer 'Dreamer'.