Artiest

Salt-N-Pepa

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Salt-N-Pepa
Populair raptrio uit New York dat eind jaren '80 een nummer 1-hit scoort met 'Push It'. Salt N Pepa staan in 1991 opnieuw op de eerste plaats. Dit keer met het door Ben Liebrand geremixte 'Let's Talk About Sex'.

Cheryl James en Sandy Denton richten in 1985 Salt N Pepa op. Later vragen de twee DJ Spinderella (Deidre Roper) voor achter de draaitafels. 

Push It

Het eerste album Hot, Cool & Vicious uit 1986 bevat een Amerikaanse undergroundhit in 'Tramp'. De b-kant van deze single wordt later in remixversie een nog grotere hit. 'Push It' haalt in de zomer van 1988 de hoogste positie van de Nederlandse Top 40. In de Verenigde Staten haalt de single slechts een 19e plaats, maar is wel goed voor platina. 

Grammy Award

'Push It' wordt genomineerd voor een Grammy Award, maar DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince gaan er met de prijs mee vandoor. Salt N Pepa wint in 1994 een Grammy voor 'None Of Your Business', een nummer dat in Nederland flopt. 

Let's Talk About Sex

'Shake Your Thang' en 'Twist & Shout' volgen. In de Verenigde Staten worden dit geen hits, maar in Nederland halen deze singles beide de Top 10. Pas drie jaar later scoren Salt N Pepa hun volgende hit. 'Let's Talk About Sex' is al een jaar terug te vinden op het album Blacks' Magic uit 1990. De bekende Nederlandse DJ Ben Liebrand heeft het nummer onder handen genomen en met succes. 

Succes

In Nederland haalt de single de eerste plaats, in de Verenigde Staten haalt 'Let's Talk About Sex' de gouden status. De single 'You Showed Me' vaart mee op het succes van zijn voorganger en schopt het tot de Top 5. In 1994 werken Salt N Pepa mee aan de single 'Whatta Man' van En Vogue. Ook dit nummer wordt een groot succes.

Breuk

Salt N Pepa houdt uiteindelijk op te bestaan omdat Salt zich niet gerespecteerd voelt. Pepa houdt op haar beurt Salt verantwoordelijk voor de breuk.