Artiest

Duck Sauce

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Duck Sauce
Een schattig eendje is het troeteldier van Armand Van Helden en A-Trak voor hun gezamelijke project Duck Sauce. De dj's/producers hebben de handen ineen geslagen om lekker dansbare, funky, up-tempo, house-achtige muziek te maken.

Vergeet de zoetzure saus die bij je Pekingeend zit, want Armand Van Helden en A-Trak bundelen hun krachten in 2009 en richten Duck Sauce op. De twee dj's zijn binnen de scene al grote namen. Met Duck Sauce hebben ze zichzelf als doel gesteld om disco house-tracks te maken die de clubs moeten veroveren.

Armand Van Helden

Eigenlijk heeft Armand Van Helden geen introductie meer nodig. Deze hitmachine scoort hit na hit met zijn remixen en producties en mag zich meten met namen als Fatboy Slim. Vanaf halverwege de nineties tot ongeveer 2005 brengt hij platen uit, maar daarna is het even wat stiller rond Armand... tot Duck Sauce!

A-Trak

De andere helft van het dj-duo is in Nederland een stuk minder bekend. A-Trak (Alain Macklovitch) mixt al van jongs af aan muziek en heeft inmiddels vijf wereldtitels dj-en op zijn naam staan. Hij kan met turntables en scratchen dus behoorlijk uit de voeten. Bekendheid scoort hij door zijn samenwerkingen met Kanye West, waarvoor hij Late Registration aan elkaar scratcht.

Greatest Hits

Als Duck Sauce brengen de mannen in 2009 de EP Greatest Hits uit. 'aNYway' is daarvan de eerste single, waarbij de letters N en Y nadrukkelijk met een hoofdletter geschreven moeten worden, om de link met de Amerikaanse stad duidelijk te maken. 

Barbra Streisand

Duck Sauce brengt de single 'Barbra Streisand' eind 2010 uit, en is binnen no time een grote hit. Boney M. bracht in 1979 'Gotta Go Home' uit. Duck Sauce stak dit nummer in een nieuw jasje, onder de titel 'Barbra Streisand'. 

Tracks van Duck Sauce