Artiest

Junior Senior

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Junior Senior
Deens dance-duo dat in 2002 met de single 'Move Your Feet' op de 3FM playlist komt.

Neem de B-52s, Beck, Run DMC, The Cramps, Michael Jackson, DJ Shadow en de Rolling Stones en kneed die samen in twee personen; een grote en een kleine. Hoogstwaarschijnlijk krijg je dan Junior Senior.

Junior en Senior

Jesper Mortensen is Junior en Jeppe Breum Senior. De twee Deense jongens zitten beiden in de band Ludo X voor in het begin van 2002 het debuutalbum d-d-don't don't stop the beat! in hun thuisland verschijnt. In september komt het in de rest van Europa uit.

Internationale doorbraak

De internationale doorbraak van Junior Senior volgt in 2002 snel na de release van hun eerste single 'Move Your Feet'. Het nummer eindigt hoog in de internationale hitlijsten, waaronder Nederland, en is ook in de clubscene een grote hit.

Filmmuziek

Hierna maakte het duo onder andere muziek in de films Looney Tunes: Back in Action en She's the Man. Maar blijven nieuwe releases van het Deens duo uit. In 2003 staan ze nog wel op de buhne van Pinkpop.

Hey Hey My My Yo Yo

In augustus 2005 komt hun tweede album Hey Hey My My Yo Yo uit, waar onder andere zangeres Kate Pierson haar medewerking aan verleende. Maar een groot succes zal dit nooit worden. 'Itch You Can't Scratch' en 'Can I Get Get' worden wel gereleased, maar verkopen lang niet goed genoeg.

Uit elkaar

In 2008 kondigde het duo op zijn MySpace aan te stoppen, omdat ze zich beide op andere projecten wilden richten. Jeppe Laursen ging verder onder de naam "Jeppe" en Jesper Mortensen ging verder in de band "I Scream Ice Scream" en "Little Sisters".

Tracks van Junior Senior