Artiest

Raheem DeVaughn

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Raheem DeVaughn

De Amerikaanse singer-songwriter Raheem Devaughn omschrijft zichzelf als een "R&B hippie neo-soul rock star".

politieke en sociaal-culturele visie

Raheem Devaughn is al een tijd bezig en is na 3 albums op zak een gevestigde artiest. Zijn laatste album getiteld “The Love & War MasterPeace” was een groot success en werd geprezen voor zijn wilde ambitie maar tegelijker tijd voor zijn politieke en sociaal-culturele visie. Raheem heeft na het album “The Love & War MasterPeace” niet stilgezeten, “She’s Single” is de eerste single van zijn opkomende mixtape, FTW Vol. 1. Daarnaast is hij ook onlangs begonnen met het opnemen van zijn nieuwe album genaamd “A Place Called Loveland”, die ergens in 2011 wordt verwacht.

Historie

Geboren als de zoon van de jazzmuzikant Abdul Wadud, begon Raheem DeVaughn zijn muzikale carrière als stickerplakker bij Tower Records, van waaruit hij zich een weg omhoog baande in de muziekwereld. In 2005 bracht Jive Records zijn eerste album “The Love Experience” uit en in 2007 gevolgd door “Love Behind the Melody”, dat hem meerdere nominaties en prijzen opleverde, waaronder twee Grammy-nominaties in de categorie “Best Male R&B Vocal Performance” voor het nummer “Woman” en “Best R&B Song” voor zijn nummer “Customer”.

Nieuw label

Raheem heeft ongelangs een label opgezet met partner Andre Hopson, genaamd “368musicgroup”. Zijn eerste aanwinst is de rapper/zanger Phil Ade, die Maryland als zijn thuis beschouwd, net begonnen en nu heeft de man al 2 succesvolle mixtapes op zijn naam staan. Met zijn mixtape “The Letterman” heeft Phil laten zien wat hij allemaal in petto heeft voor ons.Meer info ook op zijn blog -  http://twitter.com/368hustlers