Artiest

Justin Bieber

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Justin Bieber
Justin Bieber wordt geboren op 1 maart 1994 in Canada. Hij begint als kleuter met drummen en gitaarspelen en zingt voor het eerst op zijn twaalfde in het openbaar. Twee jaar later, op zijn veertiende, wordt hij ontdekt via YouTube, tekent hij zijn eerste platencontract en groeit uit tot een groot tieneridool.

Op zijn twaalfde begint Justin Bieber met zingen. Hij doet mee aan een zangwedstrijd en eindigt als tweede. Ondertussen plaatst hij verschillende video's van zichzelf op YouTube. Een medewerker van Ushers platenlabel Island Def Jam laat hem overvliegen naar Atlanta om te kijken wat Usher van het ventje vindt. Dat pakt goed uit, want Justin Bieber tekent in 2008 een platencontract bij het bekende label.

Debuutalbum: My World

In juli 2009 verschijnt My World, de eerste plaat van Justin Bieber. 'One Time' is zijn debuutsingle. Naast deze eerste single brengt hij een tweede single getiteld 'One Less Lonely Girl' uit. Daarna volgen nog een aantal andere liedjes, waaronder 'Favorite Girl' en 'Love Me'. Ook covert Justin Bieber graag nummers, zoals 'Cry Me A River', 'With You' en 'Wait For You'. Deze plaatst hij op zijn YouTube-account.

Zijn doorbraak met de single 'Baby'

Een jaar later, in 2010, brengt Justin Bieber zijn tweede album uit getiteld My World 2.0. Op de plaat staan 10 liedjes, waaronder de hitsingle 'Baby' (feat. Ludacris). Met dit nummer scoort Justin Bieber en breekt hij wereldwijd door. Hetzelfde jaar wordt er ook een groot tournee aangekondigd.

Geruchten over een derde album: Believe

In 2011 gaan er geruchten dat er een derde album van Justin Bieber aan zit te komen. De verhalen ontstaan nadat de zanger een bericht plaatst op Twitter met de hashtag "Believe" (#believe). Vervolgens verschijnt van manager Scooter Braun ook een Twitter-berichtje over een mogelijke "BieberTour". Zou er een nieuw album aankomen én een nieuw tournee? In september 2011 wordt het een en ander duidelijk: Justin Bieber heeft het kerstalbum opgenomen dat Under The Misletoe heet. De eerste single, 'Misletoe', wordt uitgebracht in oktober.

Het langverwachte Believe-album

In de lente van 2012 mogen Bieber-fans er dan toch aan geloven. Dan komt eindelijk het langverwachte album met de titel Believe uit. 'Boyfriend' is de eerste single en geschreven door de Amerikaanse singer-songwriter Mike Posner. Daarna volgen de liedjes 'In Your Arms', 'Turn To You', 'Right Here' en 'As Long As You Love Me'.

Justin Bieber de zakenman

Justin Bieber zingt niet alleen liedjes, hij verdient ook op andere manieren zijn geld. Hij genereert bijvoorbeeld inkomsten met een eigen investeringsmaatschappij, die investeert in beginnende bedrijven. Daarnaast brengt hij een aantal eigen parfums uit: Someday, Girlfriend en The Key.

Privéleven

Er is veel aandacht voor Justin Biebers privéleven. De nieuwsgierigheid begint met zijn relatie met actrice Selena Gomez. De media en fans willen alles weten over zijn liefde, die na anderhalf jaar wordt verbroken. Begin 2014 staat hij ook veel in de schijnwerpers omdat hij in Miami wordt gearresteerd wegens straatracen en rijden onder invloed. Dit is de eerste keer dat Justin Bieber wordt aangehouden.

Vierde studioalbum

In 2015 brengt Justin Bieber zijn single 'What Do You Mean' uit, de leadsingle van zijn verwachte vierde studioalbum Purpose. Het nummer is een commercieel succes en bestormd in meerdere landen de hitlijsten. Ook 'Sorry' en 'Where Are U Now' met Skrillex en Diplo zijn een internationale hit.