Artiest

Fall Out Boy

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Fall Out Boy
Amerikaanse groep die de intensiteit van de hardcore rock gebruikt als basis voor melodieuze pop-punk. Fall Out Boy brengt begin 2007 het album Infinity On High uit.

Fall Out Boy

De vier leden van Fall Out Boy komen samen in 2000. Zanger/gitarist Patrick Stump, bassist Peter Wentz, drummer Andrew Hurley en gitarist Joseph Trohman spelen daarvoor allen in verschillende bands in de hardcore scene van Chicago.

The Simpsons

De band ontleent haar naam aan het karakter 'Fallout Boy' uit de tekenfilmserie The Simpsons. Toen de band bij een optreden het publiek vroeg een bandnaam te verzinnen werd 'Fallout Boy' als eerste geroepen. De band komt er pas later achter dat de naam afkomstig is uit de populaire serie en vreest een aanklacht van de makers. Deze blijft echter uit.

Debuut

Hun debuutalbum van Fall Out Boy is een demo uit 2001, die in eigen beheer wordt uitgebracht. Deze debuutcd wordt in 2002 gevolgd door een plaat waarop ook Project Rocket te horen is. Hierna brengt de groep een minialbum uit getiteld Fall Out Boy’s Evening Out With Your Girl. 

Take This To Your Grave

Dan krijgt Fall Out Boy verschillende aanbiedingen voor een platencontract. Uiteindelijk brengen ze een nieuw album uit bij Island Records genaamd Take This To Your Grave. De plaat verschijnt in mei 2003 en Fall Out Boy krijgt vele positieve kritieken voor de plaat en de optredens die ze doen. 

From Under The Cork Tree

Het album From Under The Cork Tree volgt in 2005 en Fall Out Boy kondigt een nieuwe tour aan. De single ‘Sugar, We’re Going Down’ komt begin 2006 uit.

Infinity On High

Het nieuwe album Infinity On High verschijnt in februari 2007. Op hun vierde album werkt Fall Out Boy ondere andere samen met Jay-Z, Panic! At The Disco's Ryan Ross en New Found Glory's Chad Gilbert. Van het album verschijnt in juni 2007 de single 'THNKS FR TH MMRS'. De tekst staat voor Thanks for the Memories.

Live in Phoenix

De band brengt twee maanden na Infinity On High een cd/dvd uit onder de naam Live In Phoenix, een live-registratie van hun Honda Civic Tour. De dvd geeft een kijkje achter de schermen en bevat de meeste videoclips van de band.

Folie à Deux

Het vijfde studio-album van de heren staat gepland voor december 2008 en gaat Folie à Deux heten. De eerste single 'I Don't Care' brengen ze in september uit.

Tracks van Fall Out Boy