Artiest

Yellow Claw

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Yellow Claw
Yellow Claw is een project van producers Nizzle, Jim Aasgier en MC Bizzey. Onder de naam Yellow Claw organiseren ze op donderdagavonden wekelijkse feestjes in de Amsterdamse club Jimmy Woo.Yellow Claw ft. Ayden

Producers Nizzle, Jim Aasgier en MC Bizzey begonnen in 2010 met het organiseren van feestjes in de Jimmy Woo in Amsterdam. Ze doen dat onder de naam Yellow Claw en da's zo succesvol dat ze in 2012 hun eigen single 'Allermooiste Feestje' uitbrengen. Niet lang daarna gaan ze een samenwerking aan met rapper Mr. Polska en samen maken ze het nummer 'Krokobil', wat de definitieve doorbraak van Yellow Claw betekent.

Samenwerkingen

Het succes begon met een samenwerking en het succes bleef met samenwerkingen. Ze maakten 'Nooit Meer Slapen' met Ronnie Flex, 'Thunder' met The Opposites, 'Shotgun' met Rochelle en 'Till It Hurts' met Ayden: stuk voor stuk hits en vooral veel te horen op de Nederlandse festivals. 

Amerika

Nederland was niet groot genoeg, dus vloog Yellow Claw naar de Verenigde Staten om het daar te gaan maken. Muziekblad Rolling Stone plaatste het trio in de top 10 van 'New Artists You Need To Know' en ze worden geboekt voor de wereldberoemde festivals Ultra en Coachella. Ook in de VS stopt Yellow Claw niet met samenwerken: ze hebben onder anderen DJ Snake en Major Lazer op hun lijstje kunnen bijschrijven.