Artiest

Fergie

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Fergie
Zangeres van de Black Eyed Peas die ook solo actief is. De R&B-zangeres brengt in 2006 haar solo-album The Dutchess uit.

Stacey Ann Ferguson, beter bekend als Fergie, wordt geboren op 27 maart 1975. Op jonge leeftijd speelt ze in de kinderserie Kids Incorporated en is ze lid van de groep Wild Orchid.

Black Eyed Peas

Fergie sluit zich in 2003 aan bij de Black Eyed Peas. Ze neemt de rol over van achtergrondzangeres Kim Hill die de groep in 2000 heeft verlaten. Black Eyed Peas is tot het moment dat Fergie de groep komt versterken, voornamelijk actief in de underground-scene. Het mainstream-succes volgt echter snel na de komst van de zangeres.

Solo

Na twee succesvolle albums met de Black Eyed Peas brengt Fergie eind 2006 haar solo-debuut The Dutchess uit. Het album betekent niet het einde van de Black Eyed Peas. Fergie heeft aangegeven haar activiteiten voor de groep te willen voortzetten.

Sound

De muziek op haar soloplaat is vergelijkbaar met de sound van de Black Eyed Peas. Rapper en mede-groepslid Will.I.Am heeft het album geproduceerd. Singles die worden uitgebracht van het album zijn 'London Bridge' en 'Fergalicious'. In de zomer van 2007 komt de ballad-achtige track 'Big Girls Don't Cry' op single uit.'Big Girls Don't Cry' bereikt onder andere in Canada, Australië, Duitsland, Kroatië en Brazilië de nummer 1-positie. Ook in Engeland en in de VS wordt het nummer een grote hit.