Artiest

DJ Hardwell

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. DJ Hardwell
DJ Hardwell is de artiestennaam van de Nederlandse Robbert van de Corput (1988). Op 8-jarige leeftijd begint hij met het remixen van muziek op zijn computer. Dit wordt opgemerkt door andere dj's- en producers waardoor het werk van Hardwell bij grotere platenlabels terecht komt.

Bubbling Beatz

DJ Hardwell komt uit Breda draait op jonge leeftijd op veel locaties in Nederland. Dankzij zijn producties die hij maakt voor de Bubbling Betz en Eclectic Beatz cd's, wordt Hardwell een steeds meer gevraagde dj. De cd's verkopen bijzonder goed.

Buitenlandse interesse

Wanneer DJ Hardwell in contact komt met de Nederlandse DJ Chuckie, gaat het nog sneller voor Hardwell. De producties van Hardwell komen terecht bij de Engelse radio-dj Pete Tong, die zijn tracks support in zijn radioshow bij de BBC. Hierdoor komt er ook support van collega dj's als David Guetta, Axwell, Laidback Luke, Steve Angello, en Fedde le Grand.

DJ Tiësto

Wanneer stadsgenoot DJ Tiësto de track 'Zero76' (afgeleid van het kerngetal van Breda) maakt in 2011 met DJ Hardwell, en hem op tournee mee neemt naar het buitenland gaat de carriëre van Hardwell snel. Veel singles volgen die in de clubs grote hits zijn.

Nummer-1 dj

Tijdens de jaarlijkse DJ Mag verkiezing in 2013 wordt DJ Hardwell verkozen tot populairste dj van de wereld. Deze stijgingen gaan snel, als Hardwell in 2011 binnenkomt op de 24e plaats, in 2012 doorgroeit naar een 6e plaats.