Artiest

Lloyd

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Lloyd
Lloyd Polite, Jr. heeft als Lloyd al vier albums vol met typisch Amerikaanse R&B uitgebracht, maar weet het met de seksueel geladen single 'Dedication to My Ex (Miss That)' voor het eerst tot de Nederlandse radio te schoppen.

Op 3 januari 1986 komt Lloyd Polite, Jr. in New Orleans ter wereld, waarna hij wordt opgevoed in Atlanta.

N-Toon

De dan nog tienjarige Lloyd begint in 1996 zijn muzikale carrière in de R&B-boyband N-Toon, waar later ook zijn jongere broertje in opgenomen wordt. Debuutalbum Toon Time verscheen in 2000, maar doordat het label vlak daarna werd opgekocht door een grote concurrent zat de groep in 2001 alweer zonder contract. Datzelfde jaar tekende Lloyd een solodeal bij het label van basketballer Magic Johnson.

Solocarrère

In 2004 bracht Lloyd zijn solodebuut Southside uit bij The Inc. Records, nadat zijn contract bij het label van Magic Johnson onvruchtbaar bleek. Southside is direct een schot in de roos, zo blijkt door flinke verkoopcijfers en de succesvolle titeltrack die hij met labelgenoot Ashanti uitbrengt. Ook de twee albums die volgen, Street Love uit 2007 en Lessons in Love uit 2008, doen het goed in met name zijn thuisland Amerika, maar na het verschijnen van vierde plaat King of Hearts halverwege 2011 schopt hij het pas tot over de landsgrenzen. Dit is vooral te danken aan de daarvan afkomstige single 'Dedication to My Ex (Miss That)', waarop Lil Wayne en André 3000 van Outkast meedoen.