Artiest

Lauryn Hill

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Lauryn Hill
Lauren Hill is een urban/hiphop zangeres die bekendheid krijgt in de jaren ’90 met de band the Fugees. Ze combineert rap, soul, reggae en r&b en creëert hiermee in de jaren ’90 een geheel eigen sound.

Lauren is al op zeer jonge leeftijd actief in de showbizz. Ze heeft rolletjes in As The World Turns en Sister Act II. The FugeesOp haar 13 begint ze te zingen bij the Fugees. Vaak wordt dit echter onderbroken door haar rollen voor tv series en films. The Fugees breken definitief door in 1996 met hun tweede album The Score.

Solo

Lauryn Hill begint in 1998 aan haar solocarrière. In dat jaar brengt ze het album Miseducation. Ze schrijft, arrangeert en produceert bijna elke track van het album. Aan het einde van 1998 staat ze hoog genoteerd in vele hitlijsten.

Grammy's

Het hoogtepunt van haar solocarrière beleeft ze in 1999 wanneer Hill maar liefst 11 Grammy nominaties krijgt voor het album waarvan ze er uiteindelijk vijf daadwerkelijk wint. Ze wint onder andere in de categorieën album van het jaar, beste nieuwe artiest, beste vrouwelijke r&b zangeres en beste r&b-album. Kort daarna gaat ze op tournee mee de rappers van Outkast. Vervolgens is er een twist met the Fugees. The Fugees stoppen definitief.

Comeback The Fugees

Hill staat in 2002 op de dubbel-cd MTV Unplugged No. 2.0. In september 2005 wordt na vele geruchten duidelijk dat the Fugees een nieuw album hebben opgenomen. De comeback van the Fugees is een feit.