Artiest

Don Diablo

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Don Diablo
Don Pepijn Schipper (Coevorden, 1980) is een Nederlandse zanger, artiest, producer en DJ. Met zijn artiestennaam Don Diablo maakt hij een mix tussen verschillende muziekstijlen. Met de singles 'Who’s Your Daddy?', 'Blow', 'Never Too Late' en 'I Need To Know' boekt hij in 2006 succes. Daarna volgen de hitsingles 'Who's Your Daddy', 'This Way', 'Life Is A Festival' en 'Animale'. Diablo is tevens eigenaar van 2 platenlabels, Sellout Sessions en Middle of the Road.

Op 15 jarige leeftijd begint Don Diablo, geboren als Don Pepijn Schipper, met het produceren van muziek voor zijn eigen korte films. Nog geen jaar later tekent hij zijn eerste platendeal en ruim voor zijn achttiende verjaardag heeft hij al meer 35 tracks uitgebracht onder diverse pseudoniemen. Don’s carrière komt pas echt in een vogelvlucht na een onverwacht succes van één van zijn nummers ('Blow') in 2005.

De hele wereld over

Vanaf dat moment reist hij de hele wereld over en rockt hij clubs en festivals als Glastonbury, Creamfields, Ministry of Sound, Lowlands, Space (Ibiza), de Summadayze & Future Music festival tours in Australië en afgelopen jaar nog het 3FM podium, voor de deur van het glazen huis tijdens Serious Request.

Hooligan House

Don's 4-Deck DJ sets worden gekenmerkt door zijn explosieve stijl, afwijkende platenkeuze en een batterij aan eigen remixen en edits. Don omschrijft zijn sound als een mix van Punk Funk, Electro Breaks en Distorted Disco, zijn fans hebben zijn sound omgedoopt tot Hooligan House. Ondanks zijn hectische schema haalde Don ook nog eens zijn Bachelor Journalistiek en zet hij zich in voor Dance4Life.

Producer

Naast zijn eigen carierre als DJ/Artiest produceert Don Diablo ook voor andere artiesten. Eén van zijn producties, 'Make You Pop', was onlangs te horen in de nieuwe wereldwijde Diplo Blackberry campagne. Naast zijn samenwerking met Diplo heeft hij o.a. ook samengewerkt met artiesten als: Rox, Example, Moke, Dragonette, Extince, Sidney Samson en Ou est le Swimming pool en remixte hij tracks voor de Gorillaz, Mika, Chemical Brothers, Cassius, Public Enemy, Iggy Pop en vele anderen.

Most Blogged Artist

Don is ook online erg actief, sterker nog, zijn online activiteiten maakte hem de afgelopen twee jaar zelfs meermalen “Most Blogged Artist” volgens de populaire Amerikaanse website "The Hypemachine". Mede daardoor kwam hij in contact met zangeres Martina Sorbara van de Canadese Electropop groep Dragonette, wat uiteindelijk resulteerde in de single 'Animale'.

Albums

Naast de vele remixes en singles die hij uitbrengt sleutelt Don Diablo ook nog twee albums in elkaar, namelijk 2Faced uit 2004 en Life is a Festival uit 2008. De platen komen niet wereldwijd uit, maar daar gaat met zijn derde album verandering komen. Zijn eerste wereldwijde albumrelease staat voor 2012 in de planning, nadat hij hiervoor een deal tekende met Columbia Records.