FunX Amsterdam

Uur parkeren in Amsterdam centrum nu 7,50 euro

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Uur parkeren in Amsterdam centrum nu 7,50 euro

Parkeren in het centrum van Amsterdam is vanaf vandaag nog duurder geworden. Het tarief is van 5 euro per uur gestegen naar 7,50 per uur. Ook gaat de gemeente duizend parkeerplaatsen weghalen. Op deze manier wil de gemeente het aantal auto's in het centrum verminderen en hoopt men dat de fiets en het openbaar vervoer vaker gebruikt gaan worden.

Andere steden volgen stijging

De gemeente Amsterdam kondigde deze stijging al eerder aan en inmiddels zijn een aantal andere steden de hoofdstad ook gevolgd door de uurprijs in het centrum te verhogen. In Den Haag ging de uurprijs van 3,50 naar 4,50 en in Utrecht steeg het uurtarief van 4,70 naar 5,20.

Melkkoe

MKB Nederland waarschuwde dat deze verhoging betekent dat het stadscentrum alleen nog meer bereikbaar wordt voor een 'happy few'. Een woordvoerder zei dat ze het een aanfluiting vinden dat dit soort tarieven als melkkoe worden gebruikt.

Waar gaat het geld heen?

De parkeergelden leveren de gemeente Amsterdam jaarlijks zo'n 200 miljoen euro op. Die euro's worden vervolgens weer geïnvesteerd in het verbeteren van het wegennet en in het aanleggen van meer speelplekken en groen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie